BILA AKN NMPAK JANIN DAN DENGAR HEARTBEAT GUNA SCAN DI PERUT

Slm mommy semua , sy pertma kli pregnant skrg 7weeks .. sy ttc slma 4 thun.. jdi sy x de pglmn .. nk tnye smlm sy scan kt perut doc hnya nmpk kntung x nmpk baby dan x dgr heartbeat .. lpstu doc scan bwh guna tvs nmpk baby dgn baik dgn kerdipan jntung .. sy nk tnye weeks ke brp klau scan kt ats dgr heartbeat dn nmpk baby?? #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

BILA AKN NMPAK JANIN DAN DENGAR HEARTBEAT GUNA SCAN DI PERUT
26 Balas

KK jadualkan sy utk scan sy pada week 20 akan dtg. Sblm tu week 4 nmpk kantung. week 8 nampak dah fetus/ embrio dan kantung makan. week 10 dah nmpk degup jantung kelip2. week 14 ke hospital sbb spotting. Doc scan dah nampak baby, jantung gerak dan doc buka sound jantung. Alhamdulillah 🥰

Smlm sy 7w1d.. doc kk scan ada kantung.. tak nampak baby & heartbeat.. doc kata awal lg.. tggu lg 2weeks utk scan skali lg.. in syaa Allah.. moga Allah jaga kandungan sy.. ttc 14 tahun

awk pnya mcm saya rahim kebelakang sya pn scan bwh bru nmpk.. Skrang sya dh 11w dh bole nmpk dh kalo scan dkt perut sbb baby dh besar.. sya pulak chubby.. jngn risau normal ja

2y ago

Huhu tq sia mugkin sy chubby start pregnant brt dlm 65 kg

Saya pergi klinik swasta Alhamdulillah 6w1d dah dengar heartbeat n nampak baby 🥰 tp kk 7w nampak kantung je.. 9w nnt repeat scan

sy 10 weeks dh nmpk baby n heartbeat pun dh dgr sbb sy jenis bdn kecik dari anak first smpi lh yg no 3 pun sama je

saya weeks ke 12 bru nmpk sb ketebalan perot momies xsama so depends awk punya kulit isi n lemak perot

2y ago

sy buka buku masa 10w. dah nampak heartbeat baby. awal2 nurse sy xgalakkan lg takut x nampak lg. sy just jaga diri dulu mkn folic acid sampai 10w tu. pastu baru buka buku n mkn ubat yg kk bagi 😊

Saya 8 minggu.. Mommy doa ye.. InshaAllah bklinik akan dtg. Byk2 minum air ckit.. Be safe mommy to be❤️

sy minggu lepas scan 9w baru nampak baby dan tgk dengupan jantung.. sblm ni nmpk kantung je ☺️

sy 9 weeks baru nampak.. ada yg cepat ada yg lambat .jgn risau yer ibu

perut sy tebal...tp masa scan 9 weeks dh clear nampak janin dan hearbeat...

2y ago

Wah best nye hrp sy bukk buku scan nmpk la