spotting on off - 1st trimester

Hai..sy nak tanya sikit. Kandungan sy skg 9w 6d n this is my 1st pregnancy after 7y kahwin. Tp spotting sy on off warna merah n coklat muda. Ada 2x sy spotting keluar drh fresh then doc klinik suruh sy pegi hosp. Kt hosp dia cek bwh n scan semua bagai ok je, pintu rahim pun xtebuka. Tp lps pada tu smpai skg masih ada spotting tiap2 mggu kdg bturut2 hari nya. Normal ke mcm ni? Sy risau la. Baru2 ni sy pegi buat buku then ms nurse cek/tekan breast sy, sy rs sakit, tp xde ketulan dia ckp..nurse ckp kenapa sakit org lain tak sakit pun sbb dia tekan mcm agak kuat..doc sblm ni cek tekan lembut je. Yg ni pun buat sy risau..mmg org pregnant breast xsakit ke? Sy risau penyakit lain pulak. Pls share sape2 yg ada experience n adv. Tqvm ?

1 Balas

bab spotting tu sy tx pasti sbb sy ms 6 weeks pon ad spotting tp bkn drh fresh , dy mcm drh da nx hbs period tu , keluar selama smggu jgk , if sis rs tx yakin better pergi klinik lain atau specialist sbb kita je yg tau keadaan diri kita kan , if doc kata txde pape so nothing to worried , maybe sis kena banyakkan bedrest awl2 pregnancy ny , jgn byk buat kje brt , jgn byk bergerak , bab breast sakit tu yes mmg first trim breast akan rs tegang n sakit sgt n akan beransur kurang bl da msok trim kedua

4y ago

Doc xckp apa sgt, dia kata normal la 1st trimester jd gitu. Sy pun ada keluar coklat3 4-5hr baru2 ni. Next week baru jumpa pakar. Yeke breast mmg sakit kalau tekan? Sy risau la dh dia kata org lain xsakit pun..otak dh ke lain pikirnya. Tq sis