Spotting boleh sebabkan negatif upt ke?

Mohon advise🙏 1.) upt double line waktu 5w, try different upt termasuk clear blue, mmg jelas double line n clear blue 2-3 mcm di gambar 2.) keluar spotting coklat n malamnya cramping non stop 1 malam, esoknya ade lg sket spotting coklat. 3.) Pegi 1st klinik, doc scan just nampak rahim tebal je then die tekan kuat kt rahim, balik dri klinik trus spotting fresh blood sikit. Bila lap xde dh.. 4.) Terus ke emergency n 2nd klinik.. doc scan nampak kantung n usia scan sama dgn last period, 5w5d spt dalam gambar. Tiada kandungan luar rahim Alhamdulillah. On duphaston 3x shri n disuruh bed rest. No more spotting. 5.) Spotting keluar coklat2 sikit je bila 6w3d sbb terbyk gerak. Bedrest balik then ok. Harini dh 6w6d, waktu 6w2d test balik upt tgk result negative pulak 🤧🤧. Ada terbaca dlm ni pengalaman upt negatif lps spotting tp baby sihat elok je..sabtu ni baru sy akan scan balik baby sbb dh 7w. Risau. Ada ke yg experience mcm ni n sampai bila perlu bed rest ye? 😟

Spotting boleh sebabkan negatif upt ke?
1 Balas

Still samar2 kan double line tu? In shaa Allah still positif 🥰

2y ago

yg sy bru test haritu sy xsnap gambar, frust pye pasal..mcm xnmpk samar sgt..mcm 1 line je..tp mgkin jugak error sbb mula2 guna bekas kecik mcm xckp sample kot..lps tu sy xnk dh cek upt, takot asek terpk negatif..tggu nk scan balik sabtu ni🤧 cuma haritu terbaca dlm ni ade yg ckp die pnh upt jd negatif lps spotting tp baby elok sht.. tu tye lg kot2 ade lg mommies yg pengalaman mcmni..doakan baby sy selamat sihat sempurna ye sis🙏