tips atasi kencing manis

haiii.. sy kena kencing manis.. ada apa2 tips tak utk atasi atau kurangkan? risau pulak rasa.. skrg 15w5d n 1st bby

1 Balas

Sya 36weeks and i have prediabetic.. Dr sarankan utk jaga makan.. Eat onlyy healthy food.. Buah pun sya cut smua yg manis2.. Semua walaupun buah yg sedapnya bila manis.. Totally cut off carbo.. Hanya mkn wholemeal bread utk gnti nasi.. buah mkn jambu batu atau apple hijau.. Alhamdulillah, kencing manis hilang.. bacaan darah pun normal.. dbwh 6 😌

5y ago

oraittt.. tq sis 😘