Kencing manis

Ada ke apa2 tips utk tak sangkut dgn kencing manis? esok kena mnum air gula kali ke-2.. tapi risau sgt kalau tersangkut kencing manis.. ?

2 Balas

Kurangkan pengambilan carbs mcm nasi, buah2 yang manis2 macam anggur, pisang, rambutan.... Sye pun sedang kawal semua2 tu skrg... Haaa buah jambu batu bagus...

4y ago

okay terima kasih ye

Nurse tempat saya kata banyakkan minum air suam. Makan buah paling banyak kena elak, macam anggur rasanya.

4y ago

Oh haha ok2 paham