air gula

jumaat ni kene minum air gula 1st time . any tips x tuk xnk bg bacaan tinggi . sy xde kencing manis . risau takut sangkut kene kencing manis . any tips mommies ? #1st baby

13 Balas

Jgn mnum milo.. Milo setinggi tinggi gula.. Sy mse ngndung tkde kencing manis, sbbkn hal mnum milo, hbis doc suspek sy kencing manis n kna la cucuk jari sehari 4-5kali sbb nk ambil bacaan gula.. Smpai la hari dkat2 nk bersalin..

Saya dah 2 kali pregnant ni sangkut gdm. Tapi alhamdulillah lepas deliver takde dah kencing manis. Pembawakan ni susah nak jangka. Saya masa mengandung memang sangkut kencing manis dengan darah tinggi.

Wuuu baru semalam saya kena minum.. Sebelum tu sy jalan2 kat luar masa tunggu 2 jam tu sebb dia ckp jgn mkan jgn minum.. 😱.. Kalau sy thu sy minum je air kosong 😭😭

3y ago

Memg 2jm tu xboleh mkn/minum.. lps ambik drh bru boleh. Takut bacaan lari

try minum perahan lemon campur dengan air suam, try buat sebelum sehari, dua kali sehari...control mknan juga, kalau boleh dinner mkn sblm pkl 7pm

isnin ni kena minum air gula ..Ada tips X ,xmau bagi sngkut kencing Manis?...Ada Yang cakap malam2 minum jus epal hijau..

Banyakkan mnm air kosong sis.. Kalau bole elakkan mnm manis or mkn mnis sblm mnm air gula tu.. In shaa Allah x sangkut..

Kadang2 masa x pregnant xde kencing manis..tapi bila hormon x stabil penyakit tu boleh terjadi pada ibu mengandung.

Air gula ni suggest by nurse/doctor atau sendiri volunteer nak pergi minum ? #1sttime

5y ago

nurse mmg suruh minum.

minum air kosong sebanyak mungkin sebelum dan selepas minum air gula

Dlm masa 2 jam menunggu try to tk a short nap..