baju raya

Haii.. sini sapa geng raya dalam pantang ??sy due dua hari puasa. Besar kemungkinan raya tu belum habis pantang 44 hari. Boleh bg cadangan or pengalaman x? Mmg perlu ke beraya berkain batik? Xboleh pakai lawa2 mcm normal? Xde pengalaman. Ank first. Tq

36 Balas

Ikut selese.. Nk pkai bju kurung nnti ssh nk selak mnyusuknn ank.. Klaw kain batik ngn bju base xla serabut sgt... Dlm pntang nie hormon bdn lain..ngn pnas..rimas..serabut.. Tmbh lg nnti kte tgok org mkn sedp..kte xleh mkn.. Lg la kte rse lsin suhu bdn dn keadaan mse tu..Jd pkai pe yg sis selese dgn keadaan sis mse tu...

2017 raya dalam pantang.Memang berkain batik je.senang.Lagi pantang kat rumah mak.comfirm xselesa nak melawa2.Ramai datang tgk ibu dan baby.Raya kan..sediakan badan yg kuat.Sebab sedikit penat.Ramai datang ziarah.Tengah tido jap,ada yg dtg.hehehe.Yg paling geram makanannya.hahaha..terliur habis 😂😂

2016 pantang masa raya. Sy stay rumH mak pakai kain batik dgn tshirt ja. Kdg2 blouse. Tp mmng x pi bejalan raya umah org pon. Org yg dtg rumah mak ja yg sy jumpa. Kira adik bradik rapat jela. Tahun ni pon insya allah braya berkain batik utk kali keduA🤭🤭 Due 12/5

Sy pn pntang mse rye.. bg sy boleh je pkai bju rye.. pkai bju jubah snang sarung n bkk.. pntg2 juga.. rye prtama pkai bju rye.. ly tgkp gmbr gn bby.. tp bby xde pkai bju rye.. kyte je pkai.. sedih gak lau rye xde gmbr kngn.. lgi2 bru dpt bby

Kalau mommy larat , bole je lelawa kan skg banyak da baju baju kurung hat ad zip menyusu anak .. takpe cecantik .. asal stokin semua jgn tinggai .. baju mommy selesa ..pakai sobella siket peh comel la mommy 💃🤗

Due 5hari sebelum puasa.. jenuh nanti nk ganti puasa sebulan😅..baju raya pun beli jubah jelah takut tersalah size nanti. Harap2 dh sihat sebelum raya sebab bby pun nk g jln raya jugak🤭

Blh je pakai bju raya...sy pun sepatutnya due first puasa. Tp sebab sy kencing manis..sy bersalin awal 2w sebab sy mkn ubat sblh mlm..harp semua urusan sy dipermudahkan amin

4y ago

Awak xmkn ubat kot..

Sye 27/4 klu rse tmpt brslin ok blh je rye, tpi mkn jga la... Sye x tau la trikhr tu btol ke x sbb skrg rse skit dtg prgi.. Tnde x de plk.

4y ago

Blh buat group hihi

Baju raya sama jw kain batik.jgn x pakai bju da la..tu yg penting...lain la besalin raya ptama..bwak kain btik je n tshirt g spital..

Boleh je kalau nak pakai baju raya, as long jaga pantang je. Jangan lasak, pakai stoking elak kaki sejuk dan jaga permakanan.