kain batik or skirt

hai momy nak tanya pendapat ,momy dalam pantang kebanyakkan pakai kain batik atw skirt tkkira beranak normal ataw operation .tq momy

39 Balas

kain batik ni lebih selesa sbb sejuk dan menyerap.. tp sy pakai seluar tido yg rm10 selai tu sbb xpandai pakai kain batik nanti terlondeh.. kalau pakai skirt kain tu xselesa sgt pd saya.

Skirt.. sebab tak pandai pakai kain batik biarpon umo dh 30an.. 😬 takut terlondeh n tak selesa. Pakai skirt yg masa preggy tu. Masa preggy byk pakai skirt.

Sye tk pkai kdua2 tuh.. Skirt pakai. Itu pon sbb p cek jahitan kat kk.. Sng nak selak.. Klo dkt rumah, ulang alik p kk dan hosp sye pakai seluar palazo😂

I dah sedia2 jahitkan kain batik dgn getah (mcm skirt) supaya di rumah sng nak pkai smpai atas n susu kan baby. Just cover pkai baju lengan pjg.

Mse lpas bersalin n kluar Spital sy pkai skirt.. Tp mse pantang kt uma sy pkai kain batik. Senang nk brurut..

kain batik tp jahit pinggang letak getah. so tak payah nak ikat2. Sarung je. Takde takut terlucut ke apa 😂

5y ago

A, ah.. Tula... Sama la ni... Tk reti pki kain batik... Tk thu mne nk buat kain batik yg ade getah pinggang

Kain batik for at least 2 weeks.. Pastu sy tukar seluar palazzo bila dh rasa badan sihat sikit 😁

Sy lg selesa pkai kain batik..klu skirt bergetah sy rs xselesa dkt part perut..nk2 sy czer..

Klau sy guna skirt . Sy x pndai nak ikat kain sarung dgn btul, risau terlondeh pula😂

suke lg pkai seluar besar2 yang kain selesa tu . lebih selesa nk brgerk n ambek bby .