Panggilan

Haii semua. Boleh share tak future baby/ anak sekarang panggil apa? Mommy daddy? Ibu ayah? Mama abah? Ummi abi? Hihi confuse + excited nak gelarkan diri apa nanti. Doakan baby saya sihat & membesar dengan elok ?

363 Balas

Keluarga sebelah saya untuk anak2 buah - mak saudara dipanggil dengan gelaran ibu, ummi, bonda dan saya sepatutnya maksu dipanggil mama. Suami pula asalnya anak buah panggil papa tapi bila ada anak sendiri dia rasa kekok sebab rasa bandar dan moden sgt. Jadinya, mama abah 🤭

Sy pilih ibu dan abah. Momi dedi ni more to mcm org kaya sikit rasa haha macam dlm drama. Ummi walid/abi macam alim2 sikit 😂 Ibu ayah nampak macam ala sopannyaaaa, syok jeeee. Mak abah macam mak abah yg strict sikit 🤪

Mummy daddy. Sebab husband anak last. Ibu ayah. Mama papa. Mak abah. Bonda ayahnda semua kakak2 dia dh amek. Tak leh sama katanya sbb anak2 buah pun panggil sama... Moga anak2 kite semua sihat2 hendaknya.

Dulu ajar panggil mama papa tapi diorang biasa dengar mak ngan ayahnya panggil tok nenek mak dan bapak... Jadi mereka panggil kita dengan panggilan lagend(mak... bapak) Anak2 jiran pon ikut serta😂😂😂

Mama papa. Sbb dah bahasakan diri dgn ank buah mcm tu. Nak bezakan dgn panggilan dia kat parents dia (mummy daddy). So nanti automatic je bby panggil mama papa jgk la kat kami.

Ibu ayah..♥️ Anak dari suami (anaktiri)pun panggil Sya ibu..jadi calon Adek nya pun kena panggil ibu jugak..biar adil ..😘walau pun tak tinggal serumah.. 🥰

InshaAllah nak anak panggil Ummi & Abi.. Doakan saya & suami d kurniakan zuriat ye.. Harap anniversary tahun ni dapat hadiah x ternilai ni..🥰🥰

Ibu ayah. Suami yg pilih. Kalau saya nak panggil mama. Hari2 belajar cakap dgn anak panggil ibu sebab selalu terlepas mama 😅

Saya nak anak panggil mommy. Suami nak anak panggil dia ayah 😂 macam tak kena, tapi apa boleh buat. Keinginan tak sama. Hehe.

4y ago

Sy gelar mak sy mommy , and ayah sy ayah 💖

ibu abahh walaupun tak berapa nak sesuai dengan panggilan ibu (saya pesen rock2 sikit) sangat tapi hadap jelah 😂