Tolong Kite Pilih Kan ?

Mumy mumy semua Pilihkan Nama Panggilan Untuk Mommy & Daddy .. 1. Mommy & Daddy 2. Mama & Papa 3. Mama & Baba 4. Ibu & Ayah 5. Ibu & Papa 6. Mumy & Dadda 7. Mumy & Ayah Hehehehe Tolong Yg Mana Comel ?

393 Balas

dulu sy nak anak pgl Mama Papa selalu jgk gelar diri ni mama tapi perkataan yg kluar dr mulut anak Bu @ yibbu hahaha layan jela walaupun dah ckp pgl Mama tetap anak sebut Bu . papa plk dia xbole sebut dia pggl bah bah lama2 jdi Abah 😅 .

mula² ibu n deda(ajar abah xlekat lgsg) die duk sebut deda jgk sampai lah dpt adk, adk umur 2thn baru lekat ibu abah, tp lama... die duk dengar kita panggil hubby, hubby die pon abi... sampai lah sekarang ibu abi..

Sy dgn suami xde spesifik nma panggilan utk anak sampai la dia bercakap ayat pertama. Dia ckp 'ba'... Ba la pnggilan utk suami. Dia ckp 'ma'...Ma la pnggilan utk sy. Simple as that. 😊😘

Saya dulu bahasakan diri mama & papa... skli anak sulong dah skla dia tukar ibu & ayah... lekat sampai skang... bila anak dah pandai pk... apa la yg cg ajar yek... 😁😁😁

Kalau sy mommy n abah.. 😊 Sbb kakak2 sy mama, ma, umie, ibu.. Jd sy ambil momy, hehehe sbb anak2 sdra paggil kami adkbdik dgn gelaran momy, mama,ma,umie,ibu..

Mcm sy baby xkluar lg... Tp kawan sy cter la... Dia nak anak panggil mommy daddy... Skali anak xnak panggil... Last2 tukar mama abah... Anak lidah melayu 🤭🤭🤭

Bak kata ustaz azhar idrus la...ayah naik moto kapcai tp anak pangil deddy deddy...n bapak naik bmw 5series tp ank pangil ayah..ikut kesesuaian.

Tiba2 teringat cerita indonesia beberapa tahun dulu anak dia panggil Mummy dgn Puppy 😂😂 . Mummy tu okey dah, puppy tu yg masalah 🤭🤭

4y ago

Hee xpe. Mula2 jakun jugak panggil cmtu kat Papih haha. Tp bila tya Mummy how to spell. Bru paham 😂

Kalau saya n suami ibu n babah 😍 Ikut pada sis mane yg sweet n memudahkan untuk anak pnggl nanti ..😊

2 tpi sedap lgi nombor 4 Pernah dgor ank jiran panggil ayah dia yah yah yah hihi bunyi cm comel je