FOLIC ACID

Haii , just nak Tanya . Saya minum susu formula ENFAMAMA .. Isi kandungan tulis Ada termasuk FOLIC ACID , Perlu ke Saya ambil folic acid lagi ( yang pil punya ) . Usia kandungan baru berusia 2bulan

FOLIC ACID
2 Balas

Yup perlu

3y ago

asid folic dgn susu xda masalah. kalau amik tablet iron tak boleh amik dgn susu, kafein atau bersama tablet kalsium sebab kalsium & kafein menghalang menyerapan iron / zat besi. kena jarakkan sekurang2nya 2 jam, kalau sejam takut blm abis cerna dlm perut jadi mungkin menggangu penyerapan zat sepenuhnya