acid folic

folic acid bgus tak utk kandungan berusia sebulan?

18 Balas

sgt2 penting sis. kekurangan folic acid d awal kandungan bole myebabkan terbantutnya perkembangan janin. in fact 3months before planning pregnancy we should consume folic acid.

Sangat bagus mkn waktu awl kehamilan dan sepanjang wktu kehamilan..dan ada juga yg sarankan makan sebelum plan nak hamil..contoh mkn 2 atau 3 bulan sebelum hamil

Bagus.. Utk pmbetukan janin dan mghalang kcacatan dlm pmbetukan tu.. Acid folic elok amek bfore preggy to 1st trimester..2nd trimester tuka ke iberet folic plk

5y ago

Skali Sehari je sis.. Stgh jam bfore @ 2jam after ate

Folic acid sangat bagus untuk wanita yg merancang nak hamil and amalkan folic acid berterusan sampai nak beranak. Ubat penting tu.

Folic acid bagus & boleh diambil pd sebelum prgnnt, smasa pregnant & selepas bersalin.. suami pun boleh consume folic acid..

Folic acid boleh beli sendiri ke bila dah pregnant atau klinil ada bagi..sbb baru masuk 6 mmggu sy tak pg klinik lagi

5y ago

Blh , farmasi ada jual sepapan rm1 klu x silap

Folic acid sangat bagus. Kalau pergi kk, mmg akan bagi folic acid untuk awal awal ni 🤗

Acid folic bagus untk seblm n selpas mngdung..sbb ia membantu pembentukkan janin sis 😉

Penting!!! Untuk perbentukan bayi...jgn skip..

Elok sngt sis amal kn dr skrng..