Tambah zat besi ketika hamil

Haii mummy , nak tnye ualls mkn ape ek untuk tambah HB … saya yg second preggy ni drop teruk pulak HB … smpai 9 klu tk selalu atas 11

2 Balas

Makan iberet folic 500 pagi2 lps subuh dgn air oren. Makan buah jambu batu, delima, kurma, buah naga sblm makan nasi. Tukar2 jd tak boring 😁 dan jarakkan pengambilan susu maternal ambil 2 jam lps lunch ke dan satu lg sblm tidur. Alhamdulillah HB maintain atas 11 tp berat je tak naik byk sgt 😅

Makan bayam,kangkung,ikan lepastu makan dgn buah yg ad byk vitamin c utk penyerapan zat besi yg optimum

2y ago

Bayam boleh makan cuma kena jarakkan dgn ubat sbb tinggi kalsium 😁