cucuk tambah darah

hi mommies, ada tak dekat sini yang kene cucuk tambah darah/zat besi? boleh share pengalaman tak? ? saya first mom, takott sangat ? now dah nak masuk 34weeks hb 10.3, doctor suruh cucuk tambah darah/zat besi 6jam ?

2 Balas

Saya dua kali mengandung, dua kali kena cucuk tambah darah. Alhamdulillah lepas cucuk hb okay. Sebelum cucuk hb 8.3 lepas cucuk hb 9.3 untuk mengandung yang ke 2 ni. Yang pertama lepas cucuk terus takde masalah hb sampai la bersalin. Yang kedua ni hb degil sikit ??

7mo ago

Takde apa apa effect pun. Sekarang dah 36 weeks dah.

hmpir kna ccuk sbb sblum ni hb 10.3-10.4.. disbabkn tknk kna ccuk, sya pksa diri sendiri telan ubat iberet dngn air ribena.. tpi sya mkn ubat iberet sbelum tdur.. skrng hb dh naik 11.4..

7mo ago

yaa, 1 bji mlm sja.. skrng dh msuk 35 mnggu..