Please Kongsi?

Haii Mummy's Ada Suggestion Pampers And Botol Susu Utk New Born Yg Ok Tak?

34 Balas

Mcm sy ank gune pampers dryper touch.. sbbnye lg lembut klu trlmbat tuka pmpers dsbbkn ank mmbuang or kncing..dia xkn melekat dkt kulit bby ...sbb dlu pnh try pet2.. memula pkai ok..pstu tgk2 lm2 pkai bile time nurse lupe tuka pmpers ank ms ank tggl dkt nicu 17hri aftr lahir..nk2 bby prem lg nk kne jg btl2 an...hurm. tgk nk salin pampers ank dia melekat dkt kulit smpai bby blh melecet...then tgk ada another patient nye ank smpai terkeluar isi punggung dia sbb melecet dia xreda aslkn nurse lmbt tuka je punggung jd merah n luke..lngsung infection...tu tuka gune huggies n last skrng ni sgt2 ok tuk bby sy gune dyrper touch..very recomended..kat mall mahal klu nk bli better bli dkt shopee..tp kne bli dkt seller yg preferred la...seller tu blh d prcayai.. tuk botol susu..sy lum gune btl susu tuk ank..sbb dia full bf.. yg ada cume botol susu cm bear..tp lum.gune lg..sbb dpt skali btl susu ms bli pam susu elektronik jenama cm bear😂✌

4y ago

Botol susu tu kalau beli yg dlm shopee ori ke ye?

Drypers wee wee dry. (sy dah bnyk test jenama lain tp ni paling best for my baby) Botol xkisah botol ape janji wideneck (mahal sikit tp saiz besar dia buat baby rase mcm nenen) sy dah cuba bnyk jenama. hahaha Puting pigeon wideneck is recommended ntk botol wideneck. Anak sy x nipple confuse. Tapi nak botol hebat n mahal boleh cuba. Recommended Comotomo, Tommee Tippee...

Botol> tommee tippee Pampers> drypers touch Mana nak beli? >shopee Drypers touch kat shopee ada yang rm96 untuk 4packs.murah sebab 1pack kat sini jual rm37 ke atas.kalau shopee 1pack rm25 cam tu.kira murah la.

5y ago

Ok je.. my sister beli untuk buat hadiah kat shopee.tapi pampers yang dia beli tu huggies.sama je quality. Even botol.kalau nak beli warmer,u try real bubee..murah.. aku guna warmer tu as sterilizer. If newborn,dia guna banyak diaper tau..kalau tak nak rashes dia kencing sekali terus tukar.

Diaper, Saya suggest DRYPERS Wee Wee Dry. Senang check if penuh Sebab ada indicator and since newborn mmg poopoo liquid form, sangat bagus and tak mudah leak. Suka! Botol, Saya guna NuBy.

Saya bg anak saya pakai mamy poko air fit dari new born till now.. Very comfy.. Bottles saya prefer pigeon.. Just my opinions laa.. Sharing is caring🤗🤗

Sya kasi pakai baby pampers drypers biru dan botol susu guna brand pigeon..pigeon boleh beli d pasaraya.. Bole jgk guna avent..avent boleh beli d shoppe..

Bottle susu - MAM sbb anti colic, senang nak sterilise. Dlm microwave pun bole Pampers- tgk baby jugak sis, ade yg okay dgn drypers. Ade yg okay dgn petpet.

Dryper touch sgt2 soft..klu bby mmbuang...klu trlmbt salinkn pampers xkn melekat dkt kulit n sebbkn kulit melecet..very recomended

Paling best mamy poko.. Botol pula tommie tippie.. Sbb yg ni senang nak cri.. Baby bila dah pkai 1jenis botol.. susah nak tukar2..

PetPet dan botol susu Avent. Baby saya dari newborn sampailah skrg dh 5 bulan pakai brand sama.