BOTOL SUSU APA YANG BAGUS UNTUK NEWLY BORN ?

Hi mommies,botol susu apa yg bagus ye utk new born ?Blh suggest tak any brand dan beli kat mn?

18 Balas

Mana-mana pun boleh ikut kemampuan, tapi teats dia ambil yang saiz paling kecil dan kalau boleh lembut je teats dia. Kalau nak best, boleh pergi mana-mana baby shop, tengok puting setiap botol. Kadang ada ibu beli botol mahal, tapi anak refuse. 😆

Botol susu ni try n error juga sis. Sy haritu try como tomo. Baby xnak. Pastu pigeon, baru baby nak. Skrg try tomme tipee, nasib jugak baby nak😁

Bg sy brand xpenting. Yg penting jenis botol. Cari yg bpa free. Lg bgs klu beli jenis botol ppsu. Boleh google psl jenis2 plastik ni.

Sy guna tommee tipiee alhamdulillah baby nak. Sy cuba bagi botol puting biasa dia tolak.

Sy beli puting pigeon then pasang dkt botol susu fiffy sbb sy tiap2 bulan tukar botol.

Pigeon...anak sya dr newborn smpai skrng 6 bulan still guna itu..puting dia soft

Sy dah cuba tommie tippe, avent n lain2.. sy suggest pigeon..

Ni sis.. Puting dia lembut sgt.. Sesuai sgt utk newborn

Pureen / tommie tippie / avent / okbaby / fiffy..

Sy pakai tomme tippee jee