Loya minum air mineral

Haii mommies, ada x macam saya time pregnant x suka minum air masak (air mineral), kalau minum jadi loya ya ampunn🤭

16 Balas

Saya masa trimester pertama pun mcm ni juga xblh trima air putih haha… tp try hard juga beli air botol kat luar tu (paksa minum juga) sbab air coway rumah langsung xleh telan rasa payau la ape la🤣 mmg jarang la minum air putih masa trimester first tu. Bila masuk 2nd trimester baru la ok blh minum dah air mcm biasa. Hehe

1y ago

owhh ye ke, harap trimester kedua ok la😊

mcm sy jg hehe ank first prmulaan dpt jk telan air msak / mniral skali cegah 21weeks keatas susah sd telan air msak dan mniral kcuali dpt ditelan air yg ditapis dari mesin air coway 🤣 lain jk msa alahan sy ni kin lucu jg 🤭trus sekali msuk tri2 sykur dpt telan sd air mniral sma air suam

Sama je kita sis. Tgh pregnant skung masih fasa trim 1 xboleh telan air masak. Asalkan ada skit rasa pun jadi la. letak la lemon ke asam limau ke sirap ke hehe... bukan setakat itu, pregnancy sblm ni pun sama juga dia repeat benda sama 😁

Saya sepanjang pregnancy xleh terima air putih, klu minum mesti loya. Jadinya saya bnyk minum air berperisa tp kurgkan manis lah. Nk kan rasa lain je selain rasa air putih. Selepas je beranak baru okay minun air putih balik.

Saya sampai muntah keluar air kosong 😮‍💨 punya tak boleh telan air kosong. Sebelum pregnant saya hantu air kosong, pregnant jadi macam ni pulak 😂😂😂 jadi minat air sunquick kosong 😂

Saya trimester 1 haritu minum air miniral,ke air masak ke loyaaa.last² minum terus smpai tutup hidung ,saja paksa takut kurg air dlm badan pula n 1 lagi letak lemon dlm air boleh jer minum tak loya sgt...

1y ago

sy gastrik sis, gastrik dgn lemon lg la x boleh😄

Alhamdulillah pegnen first ni mudah sgt. Org taktau sy pegnen klu x sebab perut muncit ngat lps mkn. Sbb sy mkn selera mcm biasa. X muntah, x mual. Minum air bergelen2 pn xda masalah

Sy mase first trimester smpai 2nd trimester loya air kosong.. so sy byk minum susu and air sunquick..dh akhir 2nd trimester baru blh minum.. skrg 3rd trimester mmg byk minum air kosong

saya dah 13week++ ni baru boleh minum air mineral or coway, dari 8w ke awal 13w mmg tak boleh minum, minum je muntah. time mkn vitamin je paksa minum air masak 🤣

laa ingt sy mngada2 loya n kdg2 muntah.. rpany ad jga yg loya mnum air mineral.. mnum susu pon loya.. air mineral pon loya. smpai kdg2 sy mkn gula2 je.. nk bg hlng loya

1y ago

betul sis, loya xblh nak ckp sampai nak muntah.. sama la Sy mkn gula² nak bg hilang loya tu..