Loya minum air mineral

Haii mommies, ada x macam saya time pregnant x suka minum air masak (air mineral), kalau minum jadi loya ya ampunn🤭

16 Balas

Saya perah limau dlm air sejuk, atau letak buah mcm strawberry/oren/epal dlm air sejuk utk buat infused water. Tak boleh minum byk air bergula, nanti kena GDM

1y ago

ok terima kasih sis, sy cuba😊 tu la risau jugak selalu minum air manis ni..

Wktu pregnant sy mmg enjoy betul minum air panas. Air panas suam tu je sy blh minum smpai bergelas2. Klu air sejuk or suam2 kuku tu mmg xlalu langsung.

Saya skrg 13w masih lagi loya minun air kosong biasa. Dia kene air kosong sejuk2 baru lajuuu telan ☺️ sis boleh cuba sejuk2 pulak mana tau okay..

minumlah air masak/mineral sejuk. or letak hirisan lemon/apple. jgn suka2 minum manis tak ingat apa, gdm satu hal, kencing kotor pun ya.

klu air suam mmg susahlah nak minum...kalau air sejuk ok sikit ni...

mmg ada je sis

1y ago

risau jugak ni selalu minum air manis😄 macam mana nak buat ye..