Tips nak elak loya minum air mineral

Hai assalamualaikum mommies, ada tips tak nak elakkan rasa loya nak muntah bila minum air putih? Sebab sy ni memang sejenis suka minum air putih, tapi bila pregnant ni terus tak boleh nak minum. Tekak rasa tawar, rasa loya sangat2. Rasa tak puas betul minum air manis. Ada tips pape tak mommies😭😭 #SeriusTanya #firstmom

19 Balas

awak 1st trimester ke? saya pun macam tu jugak dulu xboleh minum air masak masa awal2 tu rasa loyaa ya amat. then minum air sejuk/ air yg sy letak ais. kalau kerja bawak ais dari rumah then beli mineral water spritzer tu sbb xboleh nk telan air coway dekat office. lagi2 cuaca panas ni mmg dahaga. skrg dh 37w masih lagi xboleh nk telan air masak coway mmg akan standby ais n spritzer je 😅

2mo ago

Haah sy 1st trimester. Sy dah try minum air mineral jenama lain still tak boleh jugak nak telan. Skrg ni sy minum je air mineral sejuk tp lepas tu kena minum sikit air manis utk bilas mulut taknak bagi loya😅

Kita sama. Waktu sblum pregnant mmg minum air putih je sentiasa. Tiba2 time preggy dh tak rase sedap air putih tu. Nak2 bila minum yg air minuman. Asyik rase nk minum air berperisa je skrg

2mo ago

Kan awak.. Rasa tak puas minum air manis, lagi2 sekarang musim panas kan. Tapi nak buat macam mana memg tak boleh nak telan😭 Tapi sy skrg minum je air mineral sejuk tu, tp lepas tu kena minum jugak air manis sikit nak bilas mulut, taknak bagi loya🥲

sama la kita sis , sejenis suka minum air putih tapi waktu 1st trismeter haritu air putih jarang jarang minum sbbkan loya tu . minum minum je tapi tkbnyk . masuk 2nd and 3rd okey jee .

2mo ago

Haah tulah.. Dlm sehari berapa teguk je sy minum air putih. Hopefully sy pun macam awak la, 1st trimester je tak boleh minum air putih

sy msa preggy suka minum air cuckoo ja air lain x lalu… hahaha pelik kn.. ntahlha rasa air tu sedap… awk try la rasa air mineral jenama lain2 nnt jmpa la tu yg kena tekak…

sy dlu pon mcm tuu...tapi enthlh try spritzer jer okay..air mineral lain nk loya..kne try n error jugak..sbb pregnant mmg kne minum air putih bnyk2

saya loya minum air masak, nurse bagi tips letak sikit ibu sirap. jangan banyak. asal ad sikit rasa manis. Alhamdulillah, pada saya menjadi.

sama pastu tanya doc boleh x letak ais kat air mineral sbb tu je cara boleh telan banyakkkk. doc ckp okey jeeee so hari hari buat cmtuuu

Sy pon mcm tu,,Sy tmbah sikit air ribena bg ada kaler + rase light²,,pastu baru boleh minum,,alhamdulillah x sangkut gdm pon,,

Sama lah. Try and error mcm2 jnis air mineral. Cari yg blh telan. Sy pun ada certain je air mineral blh telan. Pstu air suam

sy pom sama sis..sy minum air sejuk je..air biasa mmh takleh telan loya amat..atleast boleh telan jg air sejuk