bacaan bsp

haii ibu2..mccm mana ya nak cantikkan bacaan bsp tu ??..pagi td bacaan 6.6 lps tu tgahari 5.3 ptg td 5.2..nti jam7.30 kna prgi kk lg cek bsp lg skali??..bingung da mau buat apa..sya mnum bnyk air je lgsung x sentuh makann berat brekpes pgi td pn mkn mee tu pn beberapa suap sja..misi kt kk bising2 dgn sya sbp bacaan bsp x cantik..ada petua x ibu2 yg ada pengalaman gdm msa hamil apa yg ibu2 amik dlm diet ??..tq ?

30 Balas

Sy pun gdm on diet sis, repeat tiap bulan bsp, kalau cara sy sis malam tu kita kena puasa jam 10 kan n akan ambil drh jam 0730 pgi, masa tu cantik je bacaan gula 5 kebawah, lps ambil bacaan gula tu sy srpn segelas susu, sandiwich @ biskut, kan kita kena puasa balik jam 0830 sy awalkan masa waktu puasa tu, contohnya jam 0750 sy dh puasa balik, alhamdulillah bacaan jam 1130 tu kekal bawah 5, pastu tghri sy makan nasi dalam kuantiti yg sederhana dan banyakkn syur n makan buah, pastu jam 1 ptg sy mula puasa balik, kan sepatutnya jam 2 puasa kan, tp sy awalkan, n sy banyakkan minum air masak, pastu bila ambil drh jam 0530 tu ttp jugak cantikkk bacaan dia, masih kekal 5 kebawah & seterusnya ptg tu sy makan benda manis sikit, n mkn biskut, tp sy bnyakkan minum air masak &, sy mula puasa balik jam 0545 alhamdulillah keputusan 0830 mlm tu ttp cantik, sy cuba amalkan camtu sis, sis boleh try, tp atas bdn masing², ada yg boleh camtu ada x boleh, sy doakan semuanya baik² saja utk kta yg ada gdm ni sis, Aamiin 🤲🥰

1y ago

macam mana ye nk bg bacaan cantik. sy pagi mkn roti sandwic telur dgn susu HL dgn air masak bacaan hypo 3.8 jam 10pagi tu .. sama dgn yg jam 2ptg hypo pdhal dh mkn roti sandwic dgn nasi lemak 3.8 juga jam 2 tu. jam 8malam 4.1 mkn nasi 2kali tmbh. jenuh tiap mnggu BSP

Sy buat bsp td.. sis kena mkn roti wholemeal dgn air kosong je.. Pg td bacaan sy xcantik jgk sbb smlm sy xtaw la mkn ape then pukul 11 sy amik darah sy hanya minum air masak je Then dlm pukul 2 sy amik darah sebelum tu sy mkn roti wholemeal dgn air kosong.. then pukul 630 sy amik darah lg sy still mkn roti wholemeal.. dh habis amik darah baru buat diet sptotnye.. mkn nasi suku.. sayur2 hijau 2 genggam, buahbuahan hijau.. bacaan sy ke2,3 dan ke4 Alhamdulillah cantik..

sy pon gdm on diet control jg.bsp sebuln sekali.2,3 hr sblm bsp dn hr bsp sarapan sy cuma ambk susu hl dgn biskut jacob,tghari nasi sesenduk,ulam separuh pinggan dn ayam/I kan bakar .ptg mkn biskut jgk.mlm dinner menu sama dgn tghari.last sblm tido sy mnm lemon/limau kasturi suam tanpa gula.mknn manis&bergoreng elakkan pd hr bsp.alhamdulilah bsp sy setakat ni ok

3x berturut2 buat bsp selang 2 mgu check pg je mesti merah, doc bgtau Kali ke4 klu pagi2 punya bacaan bsp still sangkut, terus on insulin, so sy kurgkan minum air manis sehari sebelum check bsp, byk minum air kosong, atau minum air manis sekali je sehari mcm air panas(Milo @ apa2 air) , mkn nasi mcm biasa je , then result esok pagi ok

Saya gdm on diet .. Saya pg mkn je buah jambu kacang kuda n air masak. bsp tgh hari saya mkn nasi lauk mcm biasa .. bsp ptg pn sama .. bsp maintain 5.3 kebawah. Sis hormon xsama.. ad yg gdm tp xleh mkn nasik .. nanti bsp naik .. so kalau da jage tp ttp merah buku tu nk bt cm ner .. gula dlm drh lmbt prosess ..

untk bcaan pg tu try mkn nasi sblm pkul8..klau mnum susu pon sblm kul8..lpas kul8 klau lapar mkn buah..bykkn mnum air sblm tdo..sy gdm on diet juga..sy tukar beras biasa ke beras parboiled..mkn bert sblm kul8..byk mnum air masak..mkn buahn n syur hijau..insya Allah bcaan cntk

Saya gdm on diet..saya mkn roti wholemale ngan scramble egg & low fat milk..ok bacaan bsp..kalu mkn nasi je mesti naik bacaan tu..time nak buat bsp mesti kena berlapar nasi..kalau mkn jgk..comfirm naik bacaan..stress la jgk hu..hu..

Sis yg penting minum air masak byk slps mkn dan relax je jgn panik² ok..sy hritu buat bsp lunch mkn nasi mamak bagai air limau suam + air masak. After 2 hours pergi ambil darah 4.7 je. So key die mmg kena minum air dam bertenang ya

Hi.. sy pun kena buat bsp. So far sy bf mkn roti wholemeal 2kpg+cheesedale ngn susu kmbing. Sy rs kena byk kan pergerakan cth buat keje rumah ke, exercise ringan2 ke utk dpt kan bacaan cantik smpai mlm. Carbo Mmg kena cut

Kena banyakkan minum air masak...kurangkan minum or mkn mnis sis..sy dah 2x buat bsp alhamdulillah result cantik..mse buat kali kedua je time pagi paras2 je 5.1 sbb belah johor sini tk boleh lebih 5.1 utk bacaan pg..