2nd baby boy or girl

Haii ibu² nak tanya ada tak sesiapa yg mcm saya.. masa 1st pregnt mmg ok ja takda alahan atau sakit² badan dpt baby boy.. kali ni prgnt 2nd baby 8week dia punya rasa lain.. setiap kali makan mesti rasa mual loya tapi tk muntah.. sakit badan tu buatkan kita rasa letih.. adakah kalini baby girl? Lepastu mom asyik nak baring n tdor ja.. normal ka

13 Balas

😄😄😄sis symptom dengan jantina baby tiada kene mengene. Badan kite ni setiap kali pregnant pasti akan rase lain lain experience... kalau sis nak tau keputusan jantina yg tepat.. sis pergi swasta buat detail scan dari scan specialist selepas 21 Minggu pregnant... sebab pakar scanning ni memang kerje dia scan je.. hehe bestnye dpt baby lagi. alhamdullilah. jaga diri and kesihatan ya sis. ❤️

kalau macam saya 1st&2nd pregnancy sy sama. xde morning sickness sampai sy bersalin. sy xde specific makan nak mkn masam, masin or manis saja. semua sy boleh mkn. 22 sy aktif. kalau bab bersiap sama je mcm sebelom ada baby. 22 pregnancy sy mengalami sakit celah pelvik dr 2nd trimester sampai nk bersalin. ada jerawat belakang badan pon sama. 1st baby boy and 2nd baby girl

Lain baby, normal je kalau lain alahan and tak sama macam 1st baby. Normal la tu rasa ngantuk and penat je. Nama pun pembawakan budak. Alahan tak menentukan gender. Semua tu mitos. Ssetengah orang dah cukup 12weeks pun dah boleh tgk gender. Tapi o&g i sarankan tgk gender tu masa 20weeks sbb time tu genitals baby dah fully develop.

saya pula msa first pregnant ok xda alahan apa , mcm bukan pregnant pula dan alhamdulillah dapat baby girl msa tu , and skrg tengah pregnant.. nak msuk trimester kedua .. bdn rsa penattt jer .. sehari tu nak baring jer kerja .. nak masak jgn ckp , mmg menangis bila nak masak .. malas tu telampau lampau

saya first baby girl mabuk agak lama Smpai 4bulan bila bangun Jew muntah selagi xkeluar yg pahit tu jng hrp nk berhenti...yg kedua nie xdek pulak mabuk okey² shj...xkisah boy @ girl janji sihat.. semoga dipermudahkan urusan kita😊😊😊

scan je dpt tntukan jantina, tu pun x boleh caya 100%. mmg org kata alah kuat baby girl, bagi saya ya jgk, saya alah kuat smpai perut 8bln bru okey, tapi sppu sy pun sma, alah truk tapi dia baby boy. tak sama, nak tau jantina tggu scan sis

Akak sye dah anak 3 alahan semua lain lain. Makan pun pantang lain lain. Ada yang tak boleh makan masam nak manis je, ada yang tak boleh cium bawang. Tapi semua anak dia boy😂

mitos je sis. better tunggu kena scan. sy 1st pregnant xde morning sickness, x suka bau dapur. asyik nak baring je.. nak tidur.. dpt baby boy

Mitos je tu.. nnt scan tanye doktor yer baby ape.. yg pasal mom asyik nk tdo je tu.. normal je…

simptom alahan mengandung tak ada kaitan dengan jantina bayi.