Baby boy or girl

Hi mommy smua nak tanya pengalaman nak dpt agak baby boy ke girl mcm mana. Saya pi scan still tk nmpak lgi baby dia nk ibu berteka teki dulu.. ada tak pengalaman sampai bersalin pun still tak nampak gender?? Masa pregnant ni baby suka ddk kanan, perut kecik ja,rajin bersiap sama ja mcm sblum pregnant,suka kluar rumah , trimester 2 takda alahan teruk dah

6 Balas

Sebelum pergi scan ibu kena upah baby dulu , makan ice cream , minum sejuk . Atau tengah tunggu turn scan tu standby la air manis sekotak dan air sejuk . InsyaaAllah baby jadi anak baik . Org tua kata tak reveal gender ni selalunya perempuan . Ada kenalan saya , dia sampai 9 bulan baby tak reveal gender , bersalin perempuan . Semua brg unisex dia beli . Saya ada baca yg untuk kita tau gender baby , apa ibu suka buat , position baby . Alahan apa tu . Kdg tak accurate sgt benda mcm tu . Normally trim 2 adalah fasa half of ibu akan kurang atau tiada alahan . Waktu bahagia untuk ibu berjalan kesana sini , perut pun masih kecil bergantung individu . 7 bulan baru nampak baby bump .

Dua kali sebelum scan baby tidur meniarap, dia tidur je. Then kelmarin saya scan setengah jam sebelum tu saya makan aiskrim kat rumah, then Alhamdulillah baby bagi kerjasama aktif betul dia dlm perut hehehe, terus nampak dia terkangkang 🤭

Ada doktor suruh minum air tembikai & jalan2 dulu sejam sebelum scan. Maksudnya boleh je cuba makan benda manis supaya baby aktif & x tidur semasa scan.

Thank you sudi menjawab soalan sya. Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan baby girl 38week 2-10-2022 😇

sebelum scan sis minum air sejuk dulu k, insyaAllah baby reveal nnt 😅

sebelum scan minum air dlu