Alahan 2nd trimester

Hi mommy! Ada tak yg 1st trimester langsung tak alah & mual. Tapi bila masuk 2nd trimester, start alah? Saya tak pasti alahan atau heartburn, tapi tiap kali lepas makan mesti muntah. Tapi sekali ja. Rasa macam angin menolak. Sebelum ni saya mmg takda alahan langsung. Nak masuk 2nd trimester kerap rasa pedih ulu hati, pastu lepas makan mesti nak muntah. #advicepls

2 Balas

Normal dear. Awak cuba jangan makan lambat. Takut perut dah masuk angin tu sebab tu bila makan rasa nak muntah. Jgn mkn pedas2 dan berminyak. Cuba banyakkan benda2 bersup, makan buah and kekacang insyaAllah ok. Take care dear 😘

normal n ade je. yg xde alah langsung pun ade. yg alah spnjg preggy pun ade. mmg kena hadap je. klau teruk sgt gi klinik