Cerita kosong

Hi. Baby skrg dh 11w3d. Buat setakat ni alahan yg teruk rasa nya mmg tak ada. Cuma rasa lemah badan, nak pitam, sakitsakit badan je. Agakagak selalu baby girl or boy kurg alahan? Exited, rasa nak tau sajasaja. Nak usha bajubaju baby comel #bantusharing 🤭

17 Balas

Kandungan sy kali ini xde alahan dari awal hingga trimester akhir nie... Scan gender masa 34w kat sono nampak girl, naluri pun kata girl..tapi sy beli baju sebelum scan gender, so sy beli unisex dulu.. Then bila dah tahu, baru sy topup baju colour girl.. Then window shopping baju baby girl, tapi x Beli la yg window shopping nie.. Tunggu dia dah besar sikit baru beli, 2 org yg sebelum nie pun scan girl, alhamdulillah keluar girl.. Tapi 2 org nie memang ada alahan, yg first dari awal kehamilan hingga Hampir penghujung,.. Yg kedua alahan masa trimester ke3... 😅 Apapun semoga dipermudahkan semuanya..

alahan xde kaitan dgn gender baby awak. nak lebih ketepatan tentang gender baby nnt boleh buat detail scan+5d scan masa 18~26w nnt☺️. sy both pregnancy xde alahan sampai bersalin. xde specific nk focus mkn manis, masam or masin. sy mkn je semua. suami pon xde alahan pape. 1st baby scan boy. then keluar boy. 2nd baby pula scan girl then keluar girl.

pngalaman sy, anak 1st ng 2nd dua2 boy, alahan mmg xde lansung.. makan bselera sngt huhu. Masa scan smpi ke bersalin xtau gender sbb smbunyi.. tp dua2 pregnant sama je rasa. tp yg ni yg ketiga teruk giler penangan dia, sakit kepala, mual lagi huhu.. family masing2 kata girl . sy xkesah asal sihat sempurna alhamdulillah. tp tu lah. nak mnghadap yg skrang ni mmg teruk giler lah rasanya.. sabar je mampu. harap xlama lah alahan ni huhu

saya tahu alahan dan gender tak ada kaitan. but nama pun share pengalaman. so tak ada yg betul tak ada yg salah sbb pengalaman masing2 kan sis. sis chill je baca komen yg mcm marah2 tu hehe. kalau saya pengalaman sy anak girl and boy ada alahan. tapi boy lagi kuat and saya lebih penat compare tu masa pregnant anak2 girls sy. shopping color2 unisex dlu sis senang. lagipun new born jgn beli bnyk2 kang tak sempat pkai pun

sy alahan teruk mase pregnant yg sulong, baby girl.. alahan biasa² ni boy.. alhamdulillah kalinie dpt rezeki twin boy terus.. awal² preggy je sush nk bgun pg.. lepas kol 11 blh bgun msk n mkn mcm biasa.. slera mkn tu smpai 3 pgan skli mkn😆🤣 g scan rupanya ad dua ksygn dlm perut.. hrp blh bsalin normal bln 3 nnti.. Amiinnn 🥰💕

Sy 1st mom. Alhamdulillah kurg alahan stakat ni. Dr 1st trim sampai nak dekat 3rd trim, kurg alahan. Hrp2lh sampai bersalin dipermudahkan🥰. Sy scan sebelum ne, semua dktor kata bby boy. Scan swasta pun mcm tu. In shaa Allah, Moga dipermudahkan ye sis utk kta bersalin nanti. Amiinn🥰🤲🏽

usya je la baju comel tu. tak perlu kaitkan alahan dgn jantina. sbb mitos & takda kena mengena. bentuk perut/anak suka tendang kiri ke kanan/alahan ni semua mitos zaman purba kala. zaman dulu takda mesin scan so bidan2 teka2 je & kebetulan mmg keluar anak jantina itu.

1y ago

mommy ni xmrh pon awak. dia cuba bagitau fakta je awak. jenis mcm sy kalau type jenis xreti nk letak emoticon. kdg2 org igt nada ayat sy tu marah org😅😅. haha. pdhl nk bgtau ja. xde nk mrh org pon

boleh je g window shopping baju baby. buat lepas teringin beli color2 yg unisex. putih, hijau gituuuu…pergi lh shopping. happy2 kan diri. happy mommy, happy baby 🥰 tc darling 🫰🏻♥️

tak faham kenapa ramai yg mrh sangat dngn post ni 😅 nama pun cerita kosong, borak borak je. tak pyh nak ambik serious rasanya benda ni 😅 manala tahu first mom takde tmpt nk cerita, teruja 🥰

1y ago

ya saya pun rasa mommy yg post ni saja nak bercerita. kadang yg share pendapat tu kadang kalah misi kat kk plak garangnya 🤣🤣

xda kaitan kurang alahan boy atau girl.. sy ank 1st dn 2nd.. xda alhan lngsung baby girl.. ank ke3 alhan truk gila² bby girl jgk.. tggu je la scan nnt bru tau jntina.