beli barang2 baby

Haii.. bila ye mommies start beli barang2 baby? N bila yg sesuai? Sebab saya plan nak beli sikit2 supaya x rasa banyak sangat keluar duit kalau sekaligus beli.. tapi kalau beli awal2 sangat risau juga macam terlebih excited ? biasanya mommies start dengan beli barang apa dulu, pampers ke baju2 ke?

9 Balas

Saya start beli masa kandungan 5 bulan. Beli barang basic untuk ke hospital dlu, macam baju, mitten n booties, topi, lpastu beli mandian semua. Bila da 7 bulan baru beli lampin, barut n barang2 saya nk ke hospital mcm kain batik tu semua. Saya pon beli sikit2.

5y ago

Haah. 0-3 bulan x beli bnyk. Sebab x tau klua nya berapa kg nnti. Jd beli sikit je. Bila dia da klua baru beli lain.