Vivianna, Malaysia

momies to be

About Vivianna

pantang makan dekat due
hello ada tak yang pantang makan sblm due mcm nak makan maggie lah apa la? now 38,weeks
X de pantang2.. Asalkn tak allergic hihi
idea untk cepat dekat bersalin
saya dh 38weeks tpi blm ada tanda cuma sakit celah paha and tak selesa saja ,sya kerap juga berjalan ,ada idea lain ?
doa byk2 sis smg dprmdhkn
ibu yg ada anemia and thalasmia
hello mum ada tak yg pernah melahirkn so far ok jer mksd sya melahirkn normal dan tanpa masalah berat?
Saya ada anemia masa pregnant anak pertama. Bacaan hb paling rendah 7.2. Doc suruh saya buat ujian darah utk mengesan saya pembawa thalasemia ataupun tidak. Tapi bila result keluar negatif je, saya t
..more
baby mengeras 37weeks
kandungan mengeras tp aktif juga begerak ,mmg mcm tu ke klau dh dekat hari?
Saya pun tengah rasa macam ni sis. Baby mengeras tapi aktif bergerak. Sakit celah kelengkang, peha semua dah ni. Huhu due sis bila ya? Saya 37w5d hari ni. Due 20/12.
Mengeras tu contraction la tu
37weeks
selalu nyilu area pundi ,kerap buang air kecil mmg dh tanda betul ke bby dh turun??
Yup..lg dekat due lg krap g toilet..normal aje tu
sakit gigi
ada petua tak untk pregy mumy yg sakit gigi , selain berkumor dengan air garam ? sakit pandai datang sndri 😵
Sy 34 week 3 day alhamdulillah xde sakit gigi
krg kalsium dlm bdan daa..sbb baby daa bnyk ambik..sis mnum susu yg tnggi kalsium k..
Sy tk tahan sgt prgi je klinik gigi sis.. Nk kunyah mknan pon tkleh😅.
Letak vicks kat gusi dan gigi tu..hilang tu..meludah lah kalau ada airliur..Jangan telan vicks tu.
Pengalaman sy hri tu ..sakit gigi berlubang first doc tampal je dulu tuk sementara ..lpas tu rase sakit semula smpai gusi bengkak then sec choice kena cabut...tp bila gusi dah sakit cucuk bius pon ta
..more
sedu
normal ke dekat due ni bby kerap sedu dlm kandungan?
VIP Member
Normal. Tu cra dia praktis bernafas.. ♥️
Gdm on diet
help yang ada gdm before melahirkan now 36week asal check petang jer gula tak cantik 😵 tkt nnti bab2 kna pksa besalin pula .
Kontrol mkn sis..byk kan minum air kosong elak mkn2 yg manis..try mkn peria katak..minum air rebusan asam keping ke
35weeks
normal ke bby kerap mengeras and suka di satu posisi jer ,timbul belah kanan jer ,di paha pun sakit belah kanan 🥴, huhuuu
urutan premium
hello ada tak yg buat urutan premium untk mengurangkan koyak , saya pula takut nak memcuba , now 35 weeks .
VIP Member
Urutan perineum kn. Sy pun xpernah cuba. Takut gak