Bisul

Hai sy sekarang nak masuk 31weeks. Nak tanya ada tak ibu ibu yg masa pregnant kene bisul? Korang p klinik mintak ubat ataupun mintak doktor keluarkan nanah terus? Sy kene kat celah peha. Sakit dia Allah je tahu. Nak nangis rasa

5 Balas

Besar ke bisul nye sis? 😢 kena ambil antibiotik awal2. Saya dulu sebelum preggy kena kat leher ya Allah besar sangat & sakit smpai demam. Doktor bagi ubat antibiotik tapi saya tak makan 😢 lepastu duduk rumah je tunggu smpai bisul tu besar & meletup sendiri. Masa keluar nanah tu tak perasan pun sebab xde rasa sakit. Ingatkan baki syampu sebab ngam2 baru lepas mandi, minta suami tengokkan rupanya bisul dah meletup. Suami tolong keluarkan nanah lepastu bawa p hospital sebab lubang bekas nanah tu besar macam kuku ibu jari. Tapi smpai hospital tak nak opret sbb doktor tu pun ganas sangat, dia main picit je bahagian bisul tu punya sakit 😭 lepas tu saya terus minta keluar wad tanpa cuci pkai alkohol pun. Doktor bagi ubat antibiotik, Alhamdulillah sembuh sendiri 😂

Sama saya ritu jdi kat paha... Sakit yg amat... P klinik dokter bg antibiotik.... Mkn jee.. Nnti lega..

Gi je klinik. Nnt dr bgi solusi terbaik

G klnik utk dptkn rawatan

Alaaa mcm sy...mse awal2 preggy da kne bisul..then doc bg ubat sapu n antibiotics 😅