Masalah bisul

Hi mommys, skrg ni sy 33 weeks.. 2 hari lepas kene bisul di celah punggung.. sakit yg amat.. ade ape2 rawatan blh beri tak? Doc bg ubat sapu je..

8 Balas

Sy pernah kena bisul masa preggy 20w. Awal2 doc bg ubat sapu, ubt thn sakit dan antibiotik. Tp mkin teruk...sbb jnis yg xda mata. So sy g skli lg checkup, doc decide buat minor suggry. Alhamdulillah baik smpai skarang. Sakit tu xtau nk cerita...lpas doc buang ja nanah dlm tu. Lega rasa...

3y ago

berapa lama ye nk smbuh luka bisul tu walaupun hr2 dressing?

Mase pregnant jgn mkn sebarang ubat la..risiko utk anak tu..ubat sapu dah cukup

Kunyit dgn garam in sha allah mmg boleh kecutkan bisul lagi cepat dari krim...

Sy dlu pun ad bisul, tp lma2 dia surut sndri cuma kena sabar la

Mmang ubat sapu je dik.. Cuba Tampal Tembakau... Insyaallah

Klu bisul cuba capukan kapur mkn mmg cpt surut

Alamakk...mesti sakit tu kan sis...

Cuba ubt gamat sama air suam2