Berpantang Hari 5

Boleh tak semasa pantang ne cuci rambut,rimas n rasa bau😅..#ingintahu

8 Balas

Kalau sis risau masuk angin sis blh follow dr Emelda di fb.. Dia ada bg tau lapisan kulit kita ni tebal.. Xda istilah masuk angin pun.. Sy mandi jugak kepala.. Lebih2 lagi masa pantang ni kita kuat berpeluh.. Keselesaan kita kne jaga.. Mental dan emosi main peranan jugak kalau x jaga kebersihan.. Kalau kita happy, bersih mental kita pun sihat...

Sy czer. Lps plaster dh buka, sy lencun mandi. Rambut basuh tiap2 hari. Mmg ada sakit badan. Tp itu biasalah. Dh nm pun lps beranak. Whts the point nk berpantang tp kita tak selesa... Mcmana nk recover

2y ago

Betul. Then keringkan pn senang pakai hair dryer je. N slowly pakai bengkung longgar sikit kasi ampu perut

Saya lepas bersalin, mandi terus cuci rambut 🤣🤣 tak tahu pulak tak boleh ke? setahu saya jaga kebersihan tu lagi penting asalkan mommy happy and selesa 🥰

saya mandi je mcm biasa. rambut siap letak perapi taknak kusut. cuma kgn lah pegi berendam dlm bath tub lama2 dan mandi air suam ye. segar je badan

2y ago

sllu mandi biasa mcm tu...ingin mhu cuci rambut nak sgt,sbb betul2 tak slesa..yla kita banyak peluh..bau,klmur lgi😅konfident la sya nak cuci rambut🤭🤭

boleh sis.... kebersihan perlu dijaga. takde istilah masuk angin ke apa. berpantang ikut keselesaan. yg merapu jgn diikut....

2y ago

betul tu sis..dia nak ckp pa lantak la..jnji kita ne selsa

🤣🤣tu la kna warning siap2 xbole cuci rmbut..aduh shari tak cuci..serabut kpla

Mandi and cuci rambut mcm biasa. Takde masalah. Kalau takut orang tegur, cuci je senyp2.

2y ago

Tu la..sbb berpantang sendiri,tiada org..so senang sikit tiada orang tegur..mak kita kol sja bgi warning..mana tahan seminggu tak cuci rambut😅

sy czer. hari pertama lepas czer sy dah mandi satu badan dgn tenang.

2y ago

Kuat sudah sis tu czer2 lgi tu da tnga mahu mandi kat ward..😊