Stress..

Hai sis.. boleh sy mahu berkongsi cerita.. sy stress laa di tempat kerja sy.. kandungan sudah masuk 30week.. kandungan pertama tpi ada sorg kakak di tempat kerja sy ni andartu umur 35 dan dengar dia ada fair dgn boss.. dia selalu mengutuk di blkg sy kepada staff lain dan complain yg bkn2 kpd boss.. sy kerap ambil mc skrg sbb badan letih sgt.. dr awai dulu sy kerja mmg jarang cuti tp dulu boleh laa sbb sy belom kahwin.. skrg bila dah berbadan dua bru sy kerap mc.. mc pun sah GH punya.. bkn mc beli tapi dia slalu ckp yg sy ni mengada.. org lain mengandung xdak letih sakit mcm sy selalu ambil mc.. mcm dia ckp yg sy mngandung saja bt2 drama.. padahal kerja dduk depan komputer ja.. dan dia sendiri minta sy berhenti kerja kalau sudah tak boleh kerja katanya.. boss sdri xpena ckp apa2 kat sy tp dia yg over.. ptut ke sy berhenti saja kerja skrg.. pendapatan suami pun tak mencukupi utk tmpung smua.. sbb itu sy masih bekerja.. semua ini bt sy stress laa sis.. tak tahu apa ptut dibuatnya.. ?

72 Balas

Bawa pergi jabatan perkerjaan.sebab dia yang suruh kau berhenti.kalau dorang suruh kau berhenti then mereka kena bagi pampasan.kalau kau sendiri yang nak berhenti tiada pampasan.

Boss tak kata apa, buat apa nak pedulikan dia? Kita buat kerja kita, bersangka baik dengan orang, setel. Kalau betul dia ada affair dengan boss, lantak beliau, bukan hal kita.

Sabar bnyak2 kak , bukan saja2 kita nk cuti , dah memang xlrat .. Lain org lain cara.. Semoga akk terus kuat 😍Abaikan mulut org tuu .. Kuat demi baby dlam kandungan

Ignore negativity. Jgn resign dulu. Sabar, skjp lg baby akan lahir. Nanti dah boleh rest bulan2. Tp gji on 😊 at least masih ada duit time maternity leave.

Sis, x perlu ambil pusing ya sis, buat rugi sis. Apa yg sis perlu buat, pekakkan saja telinga. Biarlah dia nak kutuk2, sis berdoa saja yg baik2.

Dia bukan HR dan dia bukan boss.. dia tkde kuasa nk suruh sis benti... kuatkan semangat sis. Lawankan toxic enviroment demi anak 💪..

sama la. sy pun kerap mc jgk. pastu ada ardatu nie sbuk ja nk pertikaikan mc sy. tnya knpa kerap sgt mc la apa lah. ishh xpham betul

Ignorekan aje awk. Asal keje kita settle tanpa tangguh. Jgn stress2 ibu mengandung tak leh stress sgt, sian kat baby nanti.

Abaikan je sis. Nnti dia kawen, ad rezki mngndung baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah. Bru nyesal dk kata kt sis mcm2.

Pedulikan dia, kalau HR / Bos suruh ibu hamil berhenti pun, itu 1 kesalahan. Boleh buat aduan juga.