mc keje.. alahan

Sy truk plak morning sickness sy kli ni. tpi ada hari2 tu nk bgn gi keje pun susah sngt jdi terpaksa amik mc. boss okay je cuma sy rsa bersalah. sy ni ke yg tak kuat, kli ni rsa lembik xde tenaga je. Ada ke yg rsa cmtu/yg perlu mc msa first trimester.. #share2

6 Balas

Saya pun teruk jugak first trimester ni alahan teruk Makan apa semua keluar balik .dalam bulan 1 ni 5 6 kali mc .staff dekat tempat kerja pun mungkin naik menyampah .bukan sengaja untuk ambik mc badan memang lemah sangat .ekotkan hati nak je resign tapi hanya memikirkan nasib selepas resign je .lumrah untuk orang prgnent orang yang tak faham keadaan orang alahan prgnent je yang akan merasakn benda ni sengaja dibuat… #luahanhati

Saya pun sama sis. Siap request nak cuti sebulan tapi bos tak kasi sebab takde orang nak cover keje. Sekarang wfh je sebab muntah tak berenti. Nasib bos memahami. Keje takyah cakap la banyak delay 😂 tapi bos kata takpe buat slow slow asal buat sebab memang takde orang cover 🤣

kalau muntah teruk baik pergi hospital..nanti doc bagi masuk air..pergi je kat kecemasan tu cakap alahan muntah teruk..

samalah.. pagi2 rasa xlarat sgt nk g kerja.. dgn alahan muntah2.. rasa nk mc spnjg kehamilan.. nk rehat baring ja

Sama laaa dgn sy sis...tpi alhamdulillah dpt bos yg sgt2 memahami...asyik mc je sbb mmg xlarat btl

Sama laa sis.. Saya sampai berhenti kerja masuk minggu ke 13.. Tak tahan sangat..