Cara makan Obimin .

Hai semyua , sapa dalam ni makan obimin ? Macamana cara makan anda ? Saya ni makan malam okay ka ? Saya makan selang sehari sebab makan hari hari jadi pening .

19 Balas

Ubat vitamin utk kandungan ni sangat penting, kalau boleh jangan pandai2 skip2 ubat vitamin ni, saya ada kwn yg tak makan langsung vitamin utk kandungn.. apa yang terjadi pd kandungan dia adalah slepas 5 bulan pregnant anak dalam kandungan tiada tempurung kepala, nauzubillah dan dia terpaksa gugurkan kandungan.. kalau puan rasa sayangkan kandunga please dapatkan rawatan doc utk masalah puan. Jgn ambil sambil lewa.

apa2 ubat tambah darah yg doctor provide dekat kita mmg wajib makan hari2 bukan selang sehari awak. kecuali atas arahan doctor yg mention awak kena makan ubat tu selang sehari. kalau awak pening awak kena inform doctor mgkin boleh minta doctor tukar ubat. bukan dgn cara awak buat selang sehari mkn ubt😅. boleh je nak makan malam. kalau sy mmg mkn ubat before tido.

1y ago

Kena makan hari hari awakk Jika ada side edek bgtau doc atau nurse kt klinik yee . Sye on obimin ok zincofer yg tk seberpa nak telan sbb nnt muntah huhu

sy makan tiap pagi sbelum sarapan dgan air Sunquick ataupun air masak je tp jangan terus sarapan,biar dulu dlm 1jam baru sarapan.. elakkan minum su2,kopi,teh lepas makan obimin.. Obimin xleh skip2 memag kene makan hari2..

Makan hari2 jangan pernah skip sis. Bagus makan pda waktu pagi masa perut kosong . Sebb nk tambah darah masa perut kososng. Nurse juga suggest kn makan ubat dengn air oren jus oren. Kalau saya makan dengn jus delima..

Saya pernah cuba obimin tp sbb HB sy ngam² atas pagar jadi Dr suggest sy makan Iberet consistent. Lagi 1 klu sis xbuley consume Obimin mnta nasihat Dr. Mybe sis perlu consume supplement ibu hamil yg lain Cth Iberet.

Hi sis, saya dr June. Selalu jika rase ada side effect ke x selesa makan ubat tu ke, boleh bagitau dr nak tukar ubat hematinics. Boleh ambik ubat tambah darah yg lain.

disini sy sharekan link ttg makan obimin .hrp dpt mmbntu puan .mg dpmudahkan segalanya..aamiin.. http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2014/05/cara-makan-obimin-dengan-betul.html?m=1

smpai skg 21minggu5hari mkn setiap pg . Alhamdulillah tkde rse pening apa2 pun . baik awak bgtau kt nurse yg rawat awak ye tkpun DR . tkut apa2 jd kat kandungan awak .

ikutkan kena makan hari2. tak boleh skip. kalau pening, boleh try makan sebelum tidur. minum dgn sunquick kosong. atau minta nurse tukar ubat tambah darah jenis lain.

nurse kk saya suggest makan waktu subuh time perut tgah kosong, mkn hari² , x boleh skip.. klau saya terlupa amik subuh, selalunya 2 jam sblm lunch saya baru mkn..