obimin

makan obimin memang buat pening kepala ya ? bercinta betul nak telan sebab besar naw naw ? dah try makan obimin malam , tak boleh tidur perut jadi tak sedap n muntah muntah .. makan pagi tak muntah cuma pening kepala ...

13 Balas

sya makan segala jenis ubat muntah pening.. saya takde mual mmg dari awal pregnant.. so saya yakin sbb ubat.. last kali saya tak mkn ubat tu .. saya mkn vit c dgn folic acid je.. dlm masa yg sama saya makan innershine.. pati jenis buah.. alhamdulilah hb dari 9.6 naik jadi 11.. mungkin boleh cuba.. ataupun minum jus mamariam.. boleh cari kat ig..

sis cuba maltofer ...sbb sy pun same xleh nk telan sbb bsr kan saiz obimin tu so sy bgtau doc ..doc bg sy cuba maltofer alhamdulillah sedap perasa chocolate dan sy serasi dgn tu so far xde apa apa alhamdulillah tp sis klo nak amik maltofer pastikan sebelum dan selepas 3 jam sis amik any milky drinks 😊

5y ago

wahhhh maltofer rasa choc ya 😍😂okay baik nanti saya inform nurse , beli sendiri pun takpe la janji tak seksa naw nak telan tu

Bkn sakit kpla je plus package muntah 😖 2 mnggu lps checkup hb trun..trus nurse tukarkn obimin ke iron..esk checkup blik..klau x ok nk mnta tukr ke maltofer tu..sb kwn2 office pyn ckp itu lg btter..hopefully hb naik blik n blh dpt blik check up sbln skli huhuhu

Sama la. Makan time pagi. Kepala sakit. Pastu perut rase x sedap. Rse smp ke hulu hati. Kalo mkn wktu mlm plk,tido x selesa. Serba x kene. Next week bru jmpe doc smle nk tny kenapa. Myb x sesuai kot ngn kite

5y ago

Ok. Serupa ! 😆First relex jee. Xde pape alahan. Mrning sckness pn xde. Tp yg nie. X kire pgi ptg siang malam. Loya sajee. Nsb bole kawal lgi. Tp tu laa. Nasi plk x lalu makan. More pd sup2 atau mee2. Baru tekak nie layan. Pandai memilih. 🤗

Cuba makan obimin masa terjaga tengah malam. Saya selalu terjaga pukul 1 atau 3 pagi untuk buang air. Lepas tu memang makan ubat lepas tu terus tido balik. InshaAllah tak rasa muntah2 sebab mengantuk nak tido kan.

5y ago

dah pernah cuba sis .. ubat mmg sebelah katil kenkadang nak makan sebelum tidur tu konon nak makan last last tertidur & memang bangun malam sbb nak kencing . telan sebiji .. sama jugak , muntah dari boleh tidur terus tak boleh tidur sbb muntah

Bgtau kat nurse atau doctor..dia akan tularkan ubat..sbb mmg ada org xserasi ngan obimin. Saya pun mcm sis tapi lps tukar pada zincoffer baru ok sbb tablet dia xde la besar macam obimin..

Sye pun dr kk bg obimin dh 13 minggu.. Tp. X muntah ok je.. Cuma brcibta nk telan sbb beasar.. Sye blah dua ubat tu bru blh msuk tekak.. Obimin kk pink. Bujur besar.

Kalau rasa xsesuai, bagitau nurse mintak tukar ubat lain. Saya pun mcm tu jgk. Nak telan punya lah seksa

Saya bru nk start obimin..15weks nurse srh start esok.. setiap kali tengok saiz obimin...alahaiii

Betul awk . Kita pun rasa yang sme mcm ni . Ble mkn mlm perut xselesa kan . Mcm pedih pun ada ,