Makan obimin

Obimin ni sebenarnya untuk apa ye? Sebab saya hb ok 13. 10 weeks pregnant and dah disuruh makan obimin and stop consume folic acid. Saya first time mom so clueless sikit and cara makan dia lepas makan or before makan ye?#firstmom

2 Balas

Obimin ni multivitamin. Ianya untuk memenuhi atau support nutrisi yang diperlukan untuk ibu mengandung. Dalam Obimin juga dah ada folic acid, sebab tu tak perlu consume folic acid dah. Awak boleh check ingredients. Consume masa perut kosong. 2jam selepas makan. Kalau sebelum makan pun sama kot. Gap 1-2jam. Elakkan minuman bercafein pada waktu terdekat.

4mo ago

Boleh awak. 👍🏻

obimin tu multivitamin.. xyah asid folik dah.. dalam obimin tu dah ade asid folik