Betul ke makan obimin selang sahari

Salam.. saya nak tanya.. before 15 week saya makan obimin kk bagi hari2.. skrg diaorg bg obimin tp suruh makan selang sehari? Betul ke? Dulu saya preggy anak 1st, zincofer saya makan hari2.. sampai nak bersalin. Bila selang sehari nie, ada perasaan ragu2. Tapi saya ikut jugak la apa yg nurse suruh. Tp musykil. Kenapa x makan hari2. Mmg obimin makan selang sehari ke lepas 15 weeks?

2 Balas

saya pn tertanya benda yg sama. jadi bila selang sehari, yang hari kedua tu sy ambil folic acid je. risau juga kalau tak cukup nutrien kat baby bila kena skip ubat selang sehari.

first time dengar makan selang sehari...kalau saya obimin tu doc suh makan 2 kali sehari...

4y ago

Saya dah confirmkan.. sebab hb ok, cantik.. so mmg diorg suruh makan selang sehari.. ikut pada kondisi ibu juga. Awal2 risau jugak. Then Next check up hb tetap ok, cantik.. nurse dan doc tetap bekalkan new obimin 15 tablet je untuk sebulan.. makan selang sehari..