Ovulation

Hai semua. Sy nk tanya. Uolls tgok ni double line kan? ni semua OPK. Tapi sy dh dpt 2 line pekat pd 26.5-27.5 . Tu mknanya that day hri ovulasi. Lps tu start 1.6 sy sje test OPK smpai la hri ni 5.6. Knp msih 2 line ye?? 3 hri lg ptot nya period.

Ovulation
7 Balas

Macam saya bila ovulation day dia mmg naik dua line merah tu, bila da lepas ovulation day or sebelum ovulation day sis bole tgk kt dlm gmba line merah dia naik satu jaa yg lagi satu naik jgk tp warna dia xpekat mcm ovulation day, tp bila lg 3 ke 4 hari sbelum period, dia jadi merah yg sgt pekat, mgkin prgnent, try test upt after lewat period dlm 3 hari or seminggu mcm tu, mcm saya try buat opk nie selama 3 bulan, bulan trakhir tu saya dpt result mcm dlm gamba and alhamdulillah saya prgnent. Semoga ada rezeki buat sis

4y ago

Amin ya Allah. Tq share sis. Semoga Allah kurniakan sy zuriat pd bulan ini. Amin.

mgkn sis bole tgu bbrapa hari lg wktu sepatutnya period tuk lebih yakin..sy pon dpt double line wlupon 1 line tu kabur..tp sy rasa mcm sy pregnant sbb tanda2 mcm mual pening tu sy ada..dan period sy lmbt..jd sy beli pregnancy test d farmasi yg main celup dan kuar line kabur..so sy ke klinik esoknya tuk pastikan dan alhamdulillah kata doctor sy pregnant wlupon msa scan tu cuma nmpk kantung..insyaAllah mudah mudahan baik2 sja..

4y ago

Tq shre sis. Semoga Allah kurniakan sy rezeki zuriat pd bulan ini. Amin

Semua OPK dalam gambar Negative. Syarat positif OPK adalah dua2 line wajib sama terang atau TEST line lebih terang dari CONTROL Line.. OPK sentiasa naik dua line tak kira masa, hanya kepekatan saja yg membezakan Ovulation day or not. Jgn guna OPK sbg pregnancy test ye, kang opk positive tapi upt negatif anda jugak yg kecewa dan terlepas peluang utk BD. Penghidap PCOS jgn sesekali buat mcm tu.

4y ago

Tq share sis. Semoga Allah kurniakan sy zuriat pd bulan ini. Amin.

Klu pregnant OPK kne positif mcm ni sis. Yg sis tu normal, naik 2 line tpi masih negetif.. klu ikot kiraan dpo arini da dpo10 kan.. selagi blom period, ade peluang hamil. Tgu la klu2 delay period.

alhamdullilah + setelah menunggu 21 taun..baru 5 minggu..tau x cmna nk atasi senak ulu hati

3y ago

alhamdullilah ,terima kasih d atas perkongsian..

dia mmg akan naik double line..tapi yg double line betul2 terang tu je yg menunjukkkan ovulation..yg double line samar2 tkde pape pon

Opk mmg akan naik 2 line sis cuma kalau dua2 pekat tu baru positif, kalau satu line kabur tu negatif

4y ago

Yup. Btol tu. sy dh dpt 2 line pekat mggu lps