Nervous lg sebulan due date

Hai semua, siapa due date sama dgn sy bulan 6? 🙆🏼‍♀️ tinggal lg sbulan je lg, nervous sgt anak first, tak sangka tak lama lg dh nk jd seorang ibu🥰 jom kongsi siapa2 yg dh pernah bersalin mcm mna korg tahu dh nk bersalin? Apa tanda2 yg korg alami? Kongsi pengalaman jom supaya bakal2 ibu prtama kli spt kami ni boleh get ready 🥰

42 Balas

bnykkn membaca info ibu bersalin,meneran..jgn dgr sgt pengalaman yg menakutkn dri org lain 😅.setiap org berbeza.saya pun baru anak 1st,bnyk kn info cara ibu berpantang,pling penting cara penyusuan baby. pengalaman bersalin,Saya download app track kontrasi start dari 38week,Saya bersalin 38+5days.. mmg berbaloi,sbb kita Ble detec kekerapan kontrasi..dia Akan trigger kalo kerap sgt cth 10-15minit.saya serah diri Masa app triggered,rupanya bukaan da 2cm.tghmlm pecah ketuban,lpas pecah ketuban,mmg sakit kontrasi dari yg biasa sbb Bby nak kluar😅 rasanya da 5cm kot,jam6 am masuk labour room,2.10pm bersalin normal.jahitan sikittt je.lpas 2 minggu da sihat.nervous tue bgs tp jgn takt ya.semangat mmy xlama lagi,jmpa baby comel 🥰

Banyak2 bercakap dengan baby. Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Seronok ber gelar ibu. Baby bg respon dengan pergerakan ms dlm perut bila dh lahir boleh sentuh,cium bnyk2, berjaga mlm (moment best kot Demi ank sanggup berjaga). Tanda nk bersalin air ketumban pecah tp Tak sakit. Air keluar je kena rajin tukar pad. Warded semlm d hospital esok pg sakit tanda darah terus masuk labor room. Akhirnya czer baby dh lemas. Alhamdulillah baby selamat tanpa sebarang penyakit sekarang dah 5bulan. Alhamdulillah Semoga Syg umi menjadi ank solehah berbakti pd Umi Ayh, bangsa dan agama. Aamiin Ya Rabb.

Pengalaman 1st sy sebelum ni, mula dengan turun tanda lendir darah.. 4 hari la juga layan false contraction sebab spotted tu n ulang alik pac nak check laluan.. lepas leaking baru contraction dia makin kerap n makin kuat.. ni tunggu 2nd baby, 39w Xde apa2 tanda lagi.. 😅 semoga semua mommy dipermudahkan urusan ye.. 🥰🥰

dulu nervous jugak....ank first...tpi alhamdulillah selamat jugak bersalin...kena banyakkan selawat ke atas nabi...Mase mula2x tanda tuh air ketuban pecah duluh... terus direct gi hospital besar... Alhamdulillah senang bersalin...kena pandai pushh lah...kena wat senaman jalan itik dan aktiviti tarik nafas ...

semua nervous pasti ada bg setiap anak sbb berbeza.. lg lg first time x pernah ke labour room no idea.. tp when the time comes, automatically ibu ibu akan jd kuat utk berjihad..kuasa tuhan dan dia tetapkan segalanye. Byk berdoa dan berserah padanye. Semoga dipermudahkan dan selamat lahir

sy due 12jun tetap nebes even peknen no3 😅 sbb 2 hero sblm ni sume menjelang 38w dah beranak n drama dlm OT yg akhirnya bsalin normal 😅 keep exercise, think positif, Jaga makan, kuatkn semangat.. moga urusan kte sume dpermudahkan amiinnnn 🤲🏼

sy bln 7 ni..ada jgk minta mak bidan kampung sentuh2 perut..dia kata kepala ada kat bawah..cuma dekat sgt dgn tulang pinggang..tu yg jd senak kadang2..mak bidan urut bia dia duduk di tempat yg betul..baru ok sikit..

2y ago

ye anak pertama, aminn ya Allah🥰

saya 20/6🥹 so far tkda rasa sakit2 perut ke mengeras yg teruk2 ke ap🥹🥹 rasa mcm bby tgh selesa je dduk dlm perut ni🥲 harap2 dia kluar cukup bulan lah..

2y ago

sama la due date kita🤭

saya 7/6,, hehe seram tapi tak sabar, harapnya kita sama² kuat ya ibu².. skrg kadang² dah mula rasa sakit kat bhgn bawah,, selalu cakap kat baby keluar cukup bulan ye😂

2y ago

All Gemini baby

klau sy buat dgn cirit birit 2/3 hari sblm bersalin.. pstu perut sllu mengeras.. pecah air ketuban terus keluar darah lps tu sakit contraction dgn kerap sampai bersalin