Nervous lg sebulan due date

Hai semua, siapa due date sama dgn sy bulan 6? 🙆🏼‍♀️ tinggal lg sbulan je lg, nervous sgt anak first, tak sangka tak lama lg dh nk jd seorang ibu🥰 jom kongsi siapa2 yg dh pernah bersalin mcm mna korg tahu dh nk bersalin? Apa tanda2 yg korg alami? Kongsi pengalaman jom supaya bakal2 ibu prtama kli spt kami ni boleh get ready 🥰

42 Balas

bnykkn membaca info ibu bersalin,meneran..jgn dgr sgt pengalaman yg menakutkn dri org lain 😅.setiap org berbeza.saya pun baru anak 1st,bnyk kn info cara ibu berpantang,pling penting cara penyusuan baby. pengalaman bersalin,Saya download app track kontrasi start dari 38week,Saya bersalin 38+5days.. mmg berbaloi,sbb kita Ble detec kekerapan kontrasi..dia Akan trigger kalo kerap sgt cth 10-15minit.saya serah diri Masa app triggered,rupanya bukaan da 2cm.tghmlm pecah ketuban,lpas pecah ketuban,mmg sakit kontrasi dari yg biasa sbb Bby nak kluar😅 rasanya da 5cm kot,jam6 am masuk labour room,2.10pm bersalin normal.jahitan sikittt je.lpas 2 minggu da sihat.nervous tue bgs tp jgn takt ya.semangat mmy xlama lagi,jmpa baby comel 🥰