Teringin Nak Pregnant, Doakan Ye Ameenn ❤️

Sy dah nak masuk 11 bulan TTC, dah cuba amalkan minum gulsan, makan makanan sunnah, dah try buat opk every month, tp xde rezeki lagi. Mommies sume ade any tips boleh share kn? Semoga dipermudahkn semua urusan ameenn ?

9 Balas

Hai.. Dulu pon sy kahwin dah masuk 11bulan baru lekat baby first.. Pjj jugak dgn husband masa tu.. Lepas tu kwan bg tips.. 1.cari hari yg awak subur,lebih kurg 15 hari dari hari first period cmtu xsilap sy lh..time tu haid dah kring n waktu sbur kita,waktu trbaik bsama. 2.jga kebersihan alat intim suami isteri.. Kata lainnya cebok dlu sblum bsama walaupun td dh cebok.. 3.selepas suami dh pncut, isteri jgn trus bangun.. Tapi tggi kn pggung dgn 2bji bntal utk 10 mnit.. **so far sy try ni berkesan, awak try lh k.. Moga awak dpt rezeki anak yg sihat n comel***

Boleh try minum susu kambing campur kurma. Kurma tu baca surah maryam ayat 1 - 12, pastu suami isteri minum. InshaAllah melekat. Tu susu kambing blend dgn kurma ya. Paling penting berdoa dgn Allah minta d kurniakn zuriat secepat mungkin, inshaAllah dimakbulkn. Dan try juga makan taugeh time period tu, sbb taugeh ne fungsi dia mematangkan telur. Husband pun boleh juga makan taugeh. Dan folic acid jgn lupa makan.

InsyaAllah ada rezeki puan dan suami nanti. Dulu sy pun TTC hampir 3 thn. Kwn sy ada suruh amalkan setiap kali lps solat, cuba pgg bhgn perut dan baca Ya Khaliq (33x) , Ya Bari' (33x) & Ya Musawwir (33x).

Insya allah berusaha sambil tu berdoa. Insya allah rezeki ada nnt tu. Amin

Doa byk2 sisi, minta kat Allah. In Shaa Allah, ada rezeki tu nnti ❤️

Samela kite ttc masuk 11 bulan..pernah gugur sekali

Teruskan je usaha sis. Belum sampai masa terbaik tu.

5y ago

InsyaAllah.. Doakan sy jugak. Semoga ada rezeki zuriat untuk kita dalam masa terdekat ni. Aamiin 🙂

Dah rry makan asid folic ke sis?

5y ago

InsyaAllah terima kasih tolong doakan 😉

Doa dan usaha