merancang kehamilan :)

Hai semua !!! Saya dah lima bulan berkawen!!!! mencari tips untuk mengandung,, ada yang sudi share tak,, dah lama ttc nie dah cuba folic acid dan opk ^^ btw saya pjj dgn suami jadi saya tak tahu tips ape yang sesuai utk pasangan pjj :) semoga semua mommys kat sini kuat dan dipermudahkan urusan ^^

7 Balas

Hai.. Dulu pon sy kahwin dah masuk 11bulan baru lekat baby first.. Pjj jugak dgn husband masa tu.. Lepas tu kwan bg tips.. 1.cari hari yg awak subur,lebih kurg 15 hari dari hari first period cmtu xsilap sy lh..time tu haid dah kring n waktu sbur kita,waktu trbaik bsama. 2.jga kebersihan alat intim suami isteri.. Kata lainnya cebok dlu sblum bsama walaupun td dh cebok.. 3.selepas suami dh pncut, isteri jgn trus bangun.. Tapi tggi kn pggung dgn 2bji bntal utk 10 mnit.. **so far sy try ni berkesan, awak try lh k.. Moga awak dpt rezeki anak yg sihat n comel**