Pjj dgn husband

Hai mommy2, boleh share tips or kata2 semangat or pengalaman mommy2 masa pjj tak? Sy baru sambung balik belaja sbb tangguh bersalin, baby dah 7 bulan. Terpaksa pjj setahun. Cuba fikir positive sbb nanti ada cuti seminggu sebulan semua n suami pun tiap weekend dtg. Tapi tula tetap terasa pjj tu. Parents sy ada sekali teman sy tlg jagakan baby. Boleh bg kata2 semangat? Terima kasih semoga Allah memberkati yg komen baik2😄

3 Balas

hi awak. saya pjj dgn suami since bernikah lagi. Masa tu tahun 2021. Saya bersalin bulan 3 tahun 2023, baby dah 7 bulan, dan kami masih pjj. Saya pun duduk dgn parents. Bagi saya, kita kena kuatkan hati, jangan terbawa emosi. Fikir positif je, Keep strong for your child 💪 You can do this! Setiap hari kalau boleh video call dgn husband. and saya selalu terfikir, kalau ada mommies lain yg pjj jugak sama mcm saya, they can do it, then I also can! Yang penting, weekend husband balik, husband kena tlg buat keje2 rumah. Basuh kain ke, lipat baju, basuh pinggan, jaga anak. Baru la kita akan rasa kurang penat sket, sbb 5 hari weekdays kita dah jaga anak sorang2 kan.

hai saya pun pjj dgn husband, husband balik biasanya 2 atau 3 minggu sekali sbb tuntutan kerja. insyaAllah setahun kejap je, kuatkan semangat. yg penting kalau ada rasa tak best jangan pendam, cuba share dgn husband perasaan tu. bila perlu mintak tolong just request for help dgn org terdekat. semoga parents & puan juga diberikan kekuatan dan kesihatan utk handle baby sama2 😁

saya pon pjj dgn husband. husband kt spore saya kt selangor. anak 2 org yg pertama 5thun tadika. yg second bru 7 bulan. mmg penat kadang mcm nk gila😅 tapi fasa penat tu akn hilang bila anak2 dh besar. so enjoyyy