tidur melentang

Hai semua.. Nak tanya betul ke pregnant tak boleh tidur melentang kena tidur mengiring? Mengiring tu boleh lega sakit pinggang ke? Sebab saya makin lenguh pinggang kalau mengiring, kalau terlentang gitu baru lega

19 Balas

Mcm sy plak .. Mula2 pkse diri utk tdo mengiring. . Sambil2 tu set mind positif . Demi kbaikan bby dn sunnah dr nabi ..msti ada hikmah .. Alhamdulillah skrg 9bln msih tdo mengiring .. Tp ada la jgak penat mengiring .. Ambik dlm 5min tdo telentang.. Pastu kembali mengiring ..insha allah blh tu ..sy doakan bakal2 ibu smua dpermudahkan dlm smua pkre .. Aminnn

4y ago

Depends dear .. Klau mengiring ke kanan shj .. Bdn kita x imbang dr mlm nk ke pg ..hehe .. Sy bt cmni .. Sblm tdo ke kanan .. Pastu klau rse perut dh keras sgt atau xselesa .. Sy tukar kiri ..begitu la rutin nk smpai ke pg .. Hehe .. Ni dh dkt2 due ..lg la xselesa .. Tdo pn xbrp lena dh ..

sy pun sama ni. selesa tidur telentang. kalau mengiring lenguh pangkal peha. kdg2 tgh mlm sedar dh tidur mnelentang. sy beli U shape pillow, jadi tk telentang sgt sbb ada bntal tepi2 tu, sblm ada u shape pillow ni letak bantal juga, tp bantal tgh2 malam boleh hilang, sbb tidur buas, jatuh2 bantal.

Sy kalau trlentang msti ssk nafas kdg smpai nangis, tp kalau mngiring plk lnguh knn xkna kiri pn xkna. Xtau tp demi bby mngiring jgk la. Tp hritu sjak alahan lgsg xbgn sgt bgn pn untk mndi mkn ubt smua. Smpai skit pinggang trlntang

Sama .. sy pon kdng mmgereng xbpe nk lama mesti pinggang skit..klo trlentang ok je cume trse sesak nafas sikit...so nk xnk kne mngereng jgk..skjp kiri kjp kanan..tpp bgun je dri tdo bdn keadaan trlentang hihi.. Nsib la nak😁

4y ago

Haaaa sama dengan saya haha kalau terjaga dari tido mesti dah terlentang haha

Sy xleh tido melentang gtu tume prgnant t sush nk nfs kna ngiring selalu lenguh smpai tngn bdn semua bb lau tkr ngiring belh kiri jdi sesak nfs ugk so terpksa lh tido ngiring belh knan je dri awl prgnant smpai berslin

Mengiring ke sblh kiri utk lncarkn predaran darah utk baby dlm perut,nk elakkn lenguh2 letak bntal celah peha n lutut..pastu letak bantal kat belakang..bia blh bsandar kat bntal tu lg slesa.

Sy pn sama. Tp skrg dh start tdo mengiring demi baby. Kdg bl sedar yg tdo telentang, cpt² mengiring. Cuma sy letak bantal dkt pinggang. So tkde laa telentang sgt kalau tetiba tk sedar tu.

4y ago

I see maknanya ruang wakty sis mengiring tu ngam ngam jelah erk?

Mengiring memang tak legakan sakit pinggang. Tapi utk kebaikan baby. Macam sy memang susah nak tido kalau mengiring. Sy letak bantal bwh kiri atau kanan badan, so takde terlentang sangat.

4y ago

Yupp 🤗

Sya pun rasa lenguh juga kalu terlalu lama tdor mengiring..sya letak bantal kiri kanan badan sya,jadi nya separuh melentang la gitu..selesa juga la sikit.

sy biasa tdo mengiring ke kiri.. tp ble sdar da telentang.. hihii.. na smbung tdo blek tu susah la cket.. kjap kanan kjap kiri..