TAK BOLEH BAU BADAN SUAMI!!

Hai semua, ada siapa2 alami masalah mcm saya ke? 10 weeks kandungan sekarang,, bila suami mendekat, sy akan menjauh sbb tak boleh bau badan dia. Rasa berdosa pon ada.. sedih pon ada.. 😭😭😭 tapi mmg tak boleh bau nanti nak muntah..😭😭😭😭

11 Balas

saya ada juga alami tapi on off. ada masa ok ada masa tak boleh bau suami. mujur suami memahami dan saya pun bagitau bukan tak suka dia dekat cuma alahan masa tu (1st trimester) kadang tak boleh bau dia. kesian juga kadang malam dia tidur bilik sebelah bila saya cakap bau busuk loya nak muntah. bila ok tidur sama macam biasa. biasa la tu sis awal awal. cuma kena bagitau suami la takut suami salah faham pula. nanti dah masuk 2nd trimester biasanya alahan semua tu akan beransur pulih.

hehe sme la.. mmg xleh bau n dekat lgsung ngan hsband.. sy blik umah mak sy 2 mggu kat smnanjung sbb xthn sgt, sy dok srwk sggup nek flight dgn pening² mual dgn ank kecik 2thn, dok jauh rse lega.. haha 2nd trimester dlm mggu ke 14/15 cmtu bru la okey dh bleh dok dekat ngan die.. mse pregnant ank no 2 girl dlu cmni gak.. yg ni pn girl la jgk kowt sme jer pembawakan nyer..

haa saya pun sama xleh bau aroma suami, bau dia pelik kan, cam ade benda logam busuk punya bau ke hape entah tapi baunya sampai pening- pening, walhal seblm pregnant kan main lg sampai hisap2 muka suami time romance hihi..

awk kire ok xleh bau bdn je..sy lngsung xleh tgk suami..dgr moto o kete suami blk dr keje terus dtg loya n muntah..bile dekat jd cam serabut..tp x kekal cume pmbawakkan

2y ago

😂..teruk jgk kn pembawakkan budak ni..

Saya pun macam tu masa awal² haritu. Bau kulit suami pun nak muntah even dia dah mandi wangi semua. masuk 11 weeks dah okay dah boleh dah sikit² hehe

nnti hilang sendiri biler dh msok trimester 2..lps tu nafsu utk bersama akan kembali dan lebih kuat..bleh tnye hal ni kt HelloDoktor.com

Saya pulak totally opposite , mcm addicted sgt pula bau suami smpai nak lepas xleh. Kalau xda bau tu , terus rasa pening loya 😅

2y ago

haha .. sama la dgn sy puan .. trimester 1 ni nk bekepit je dgn husb .. smpai dia naik rimas .. bila tkde .. mula la loya

saya dari awal pregnant sampaii la sekarang dah 34weeks masih tak boleh bau suami.. hehee

terbalik .. saya pulak suka sngt bau suami .. asyik nak berkepit je .. 🤣🤣

2y ago

sme mse sy pregnant bby boy mmg xleh pisah ngan husband, die g kje 8j pn rindu.. haha klu bby girl xleh dekat ngan die plak.. bau, dok sblh pn rse nk muntah 🤭

biasa saya alami sewaktu trimester satu....nanti slowly akan hilang