Salam tumpang tanya

Ada tak macam sya bila nampak suami terus mual pening dan bau badan suami pun malas nak cium 😅sampai”suami benci sikap sya #pleasehelp 😩 menjauh”dri suami 😅 elakan muka bau bdan #pleasehelp 🤣

13 Balas

slow talk dengan suami ya , sebab sis alah dengan dia time pregnant ni je . alahan pembawakan . nanti dah keluar, dah okay la tu. kadang laki tak faham, kena explain kat dia . kalau tak boleh jadi salah faham 🤗 macam saya lah , kalau dia nak bermanja , saya ngelak . jadi rimas bau dia pun saya tak berkenan walaupun sebelum ni okay je 😂🤗 walaupun sebelum ni bau dia favourite saya 😂 sekarang tak lagi bila pregnant

Hahaha sama masa anak 1st. Ya ampun.. Sampai lahir husb tido luar. Memang xleh bau langsung. Tengah tido pun klau husb datang tido sbelah boleh tersedar 😂 Nasib husb Jenis cool jer, paham. . Redha kene tido luar sampai bersalin... Sebab sbelum pregnant memang Jenis suka bau dia.. Nak melekat jer.. So Cuba try slow talk balik ngan husb camne sebab bukan Buat2 kan 😁

HAHAHA. sama mcm sy sis, 1st trimester ni,sy x boleh lngsung cium bau bdan suami, tpi x la smpai meluat bnci tngok sikap sy😂dia tau sy alah sngat bau bdan dia, so tiap kali sblum tdur nak peluk ke apa dia akan mndi dulu, wangi² dlu bru dia tdur sbelah sy, pakai rexona smpai 2 kali wktu mlm😂nasip la suami memahami keadaan bini dia ni🤣

2y ago

kann. sian mreka kna layan alah bini dia orang, suami sy sudah biasa mndi smpai 2 3 kali kena sy 🤣 bila sy kata berbau, dia terus pi mndi 🤣

hahahahha masa 1st trimester Sy alah kat suami jgk. tak boleh dia sentuh Sy..tak suka dia dekat2..bau dia tak suka. tp bila masok trimester kedua nk berkepit je ng dia..taleh jauh. tp skrg masok 3rd trimester jd balik alah kat dia. tp lagi terok. dia ckp Sy malas jawab. tgk muka dia pn takkk..bau semua apetah lg. hm kesian haha

sy dah 3rd trmster sis. mmg kalih2 muka kalau suami cium pipi. dia balik kerja ke pergi kerja , malam sbelum tidur . mmg nk melekat. alahan sy masa 1st trmster jadi balik.. kalau dia cium kan skali bernafas. so sy tahan nafas. 😂 mmg lari2.. sian dia😂

sye mase 1st trimester xsuka bau suami jgak..walaupun dia dah mandi tetap busuk jgak..pastu masuk 2nd trimester hilang,bertukar mood asek nk tngok suami pulak..dia pegi keje pon rindu..mcm org angau duk scroll gmbar laki kt galeri..😂😂

😂😂 sya masa first trimester mcm ni..langsung tak suka bau suami .... asyik ckap busuk la tak suka dekat2 lah..rimas la 😂 syukur msuk tri 2 skrg smua ok je..ikut org .ada yg smpai bsalin tak suka ..

sama jugak sya...msa 8w5d....so sya ambil kptusan brjauhan dgn suami buat smntara.....sya balik kg mak sya,dan dia dekat rumah🤣🤣..pjj la kejap,pngorbnan kan....🤣

normal alahan mgndung nie mcm2,terjadi dkt kakak sy bru first prgnant...sy nasib lah xjd cm tue walaupun nk msuk ank 2 dh...byk2 lah bersabar yea...

hahahaa kalau saya jngn kan nk dekat2 . dalam bilik tido siap ade 2katil queen . 1katil die n anak 2tahun saya . 1katil saya sorang 🤭