usia kandungan ke berapa

hai🙋🏻‍♀️ . saya nak tanya kandungan ke berapa weeks ye untuk jumpa doktor. sebab sy baru je nak masuk 5 weeks. sy nak minta doc scan kandungan saya . sebab sebelum ni sy pernah keguguran masa tu usia kandungan sy 3 bulan

10 Balas

saya pun pernah keguguran tahun lepas .. kandungan xjadi .. ngam setahun TTC ,,saya pregnant .. skrg dh 9week .. blm g scan n buat buku lagi .. sekarang saya asyik risau je n pikirkan tentang masalah keguguran saya tahun lepas .. mm

3y ago

sama sy pun risau.

kalau ada history keguguran ni awal² sis bykkan berehat dulu. jgn buat kerja berat². untuk scan better tunggu 8 week ke atas. lps dah scan baru set appoiment kat kk untuk bukak buku pink. semoga dipermudahkan semua.

kol kk brdekatan utk buat appoitmnt, ikut tarikh yg diberi..klu sis nak cepat,boleh jek walk in ke swasta utk scan, tapi normal 5-8mggu kdg x nampak lagi jntung or beby.. tpi klu nak cuba apa salahnya.. :)

actually bole dah jumpa doktor, takda masalah.. lgi awal jmpa doktor lg bgs sbb kita dpt tau perkembangan bayi smada bayi sihat dri awal kandungan ataupun tdk..

4y ago

start kira hari pertama datang haid yg terakhir....

kalau nk scan, better 8-10w gitu. 5w awal lagi. xnampak lagi. dah ade acid folic? kalau xdek, boleh cari dulu kt farmasi sementara tunggu jumpa dr nnti

saya scan masa 6 weeks alhamdulillah nampak kantung dan heartbeat. depends pada orang juga, better awak scan masa 7 - 8 weeks

Saya scan masa 6week dah ada kantung . Doc bg mkn ubat tambah darah.. 4-5week lg x nmpk doc bagi ubat tambah darah .

Better tunggu 8 weeks ke atas baru scan. But folic acid jangan tinggal!

saya buat buku masa 6 minggu. scan 8 minggu nampak heartbeat baby

tggu 7w dh boleh jmpa Dr...