berat baby dalam kandungan ❤

Assalam hai mommy sekalian..saja nak tanya pengalaman mommy2 semua pada kandung 20 weeks berat baby dalam kandungan berapa gram? Semalam sy scan di kkia berat baby sy 273gram..dokter kata normal..cuma sy nak tau je berat baby2 mommy semua berapa dalam usia kandungan mcm sy ni..❤❤

29 Balas

Saya ada baca kat internet, kalau dalam range 19 weeks - 20 weeks, berat baby boleh capai sampai 300g. Saya 19weeks 1day haritu dah 279g. Doktor cakap berat baby okay.

Sya last cek 28/5 20w5d scan bby berat 377g...Klau doc ckp normal tu kre ok la...janji bby sehat...😊

4y ago

Alhamdulillah..semoga dipermudahkan urusan sis ye..sy due dah 19/6 ni..skrg berat baby 3.1kg dokter cakap...

saya masa 20 weeks berat baby dalam 338 g sekarang 28 weeks alhamdulillah anggaran dalam 1000 g 🥰

Sy scan berat baby 30 week 1635g.. Normal ka? Doc pakar ckp perut sy kecik n baby x mmbesar.. Risau

Waalaikumsalam mummy.. Sy scan 28 minggu 3 hari pd haritu berat bayi 1.2kg.... Alhamdulillah.. 😍😍

4y ago

sy 28w 5days 1.5kg ... 😅

Sy baru scan 23minggu berat 483gr.. Ok tk? Sbb doc dgn nurse kata perut sya kecil

Alhamdulillah, normal dh tu.. Sy xde scan masa 20w. So tngu mommy lain jwb.. 😊

4y ago

Hihihi alhamdulillah...saje je nak tau berat baby2 lain..😆😆

saya nak tanya. kalau saya baru lagi kandung dalam 5 weeks berapa ye berat janin.

3y ago

5 weeks 0.2gram . boleh install apps pregnancy+ di playstore utk tau perkembangan baby. apps ni pun ada .

22 weeks berat baby sy baru 488gram je. Doctor ckp normal jugak berat mcm tu.

4y ago

Hampir2 lah tu 500gram..janji baby sihat alhamdulillah..haah kira besar baby awak ok sgt lah tu..sbb baby sy mase detail scan 25w hari tu pun baru 700gram..

Sy pn bru je lps scan 20 minggu 6 hari . Berat baby 361gram . Doc kata normal

4y ago

Alhamdulillah...semoga baby dan ibu sihat dan dipermudahkan urusan ye..saya due dah 19/6 ni..