Berapa week boleh scan kandungan?

Hai sis. Sy nak tanya berapa week ye baru boleh p klinik utk scan? Skrg sy baru 4 weeks. Mohon pencerahan ye

13 Balas

Bila2 boleh, but if you nak be sure dpt dgr heartbeat terus pegi scan time week8 la. Kalau awal sgt, maybe week5, mgkin nmpk kantung je, tapi okay jgk utk confirm viable pregnancy. And if tak smpai week8 lg, somehow ada bleeding, immediately refer doktor ye.

sya Hari tu pergi kelinik cek pregnant doctor cakap kosong sedang kan sya scan seblm tu 8 mggu doctor tempat lain cakap baby ada cuma jantung masih blm kuat lagi datang 2 mggu

6w boleh dah. Tp kalau 8w lagi bagus sbb dah besar sikit. Tp kalau 8w tak nampak lagi, doc akan suruh dtg 10w. Trick dia sy baca, pastikan punci kencing full masa scan. Hehe

6mo ago

pundi*

8 minggu ke atas kalau scan biasa.. tapi kalau tak nampak, boleh try minggu ke 10, 11 minggu dah boleh pg NT scan 18 - 24 minggu dah boleh detail scan 😊

Seeloknya 8weeks ke atas. Sy pon dah 8 weeks 2 days alhamdulillah semuanya baik2 saja 🤗 #ttc7years

kalau ada darah sikit keluar tpi bkn darah haid..blh bgitau itu darah apa..tk bnyak pun dn tk lama

3y ago

baiklah

Saya haritu scan baby masa 7 week. Alhamdulillah dah boleh dgr heart beat baby☺️

3y ago

Laju nya sis.. Sy 7 week kantung jk terang.. Baby masih x nmpk..

6w pun boleh tvs scan dr vagina lebih jelas 😄

8 utk Tau jantung,20 utk detail scan,

8week pun okay je.. awal2 sgt nanti x nampak