kandungan 8minggu

hai all.. saya ana.. saya baru saja scan..... kandungan saya masuk 8minggu.... bila saya scan kandungan saya kemungkinan tidak menjadi... ini la kali ke - 2 saya macam nie... apa penyebab ny.. Jantung tidak kehilatan... Saya d suruh jumpa doktor lg lepas 2 minggu kmudian.. Luluh rasa hati nie... Adakah rahim saya bermasalh.. Dan lepas nie saya boleh mengandung lagi @ tidak?

20 Balas

Sy Baru keguguran... Sepatutnya dah 12 week... 8hb baru ni daftar kkia... Myb tuhan lbh sayang kan bby... Sblm anak sulung ada Sy pernah keguguran 1x... N pastu Sy pernah keguguran 4x.. Slps kndungan ke 5 gugur Sy dibagi app Pakar 3 bln sekali... Pastu menjadi... Lahir lah anak ke2 2016 tu pun dipaksa bsalin awl sebab doc Pakar kesan air ketuban kurang... EMLSCS lahir 2.6kg jg n anak sihat .... Pastu baru2 bln 7.9.19 Sy check upt sendiri positif... Tp baru ni bby da tkda.. Sy 2x ulang alik ke Emergency gara2 bleeding... Last2 jatuh jg kantung msh bulat2 Bergelembung2... Msh ada air ketuban lg.. Sedih.... Harap2 ada rezeki bby lg.. Semoga kita sama2 diberikan rezeki amin 🙏🙏

5y ago

Tp breast msh sakit smp skrg 😂😂

Semoga yg baik2 utk sis. Sy salah seorang yg selalu kena reccurent miscrriage, dah 4 kali sebelum ni. Masa 1st gugur sendiri, 2,3 n 4 kandungan x menjadi. Masa 1 - 3 sy mengandung dalam jarak yang dekat dalam tempoh 2 tahun. Selepas kali ke 3 sy jumpa pakar dan buat rawatan dalam setahun jugak. Result ok. Normal. Kemudian selepas 3thn sy mengandung kali ke4, dari awal ada bleeding n masuk minggu ke 11 kandungan x menjadi. Sy nasihatkan sis dapatkan jumpa pakar dulu sebelum cuba mengandung lagi sebab kemungkinan keguguran blh berlaku lagi. Skrg sy mengandung kali ke 5 , dah 14minggu. Sy doakan kita sama2 dpt zuriat yg diamanahkan,inshaAllah.

5y ago

Ye ke... Nnt saya jumpa doctr pkar

X semua heartbeat muncul time preggy 8week...ada ja msk 12week bru nmpk & dgr heartbeat.. Sis tngu ja dlu ya.. Smbil² bdoa moga segalanya baik² sahaja.. In sha Allah, ada rezeki utk sis.

Mcm situasi sy tu krg sis..tnggu 2 mnggu lg gi hsptal..klaw confirm xjmpe heartbeat dn jamin x mnjadi..trus cuci.. Tp kte jer doa bbnyk supaya Allah bg lg rezeki slps nie...😓

5y ago

Amin.. Harap cm 2. Pasrah dgn sgala kputusan dr NYA.. lepas nie kta kena la amal kn ber urut peranakan. Mkn folid acid sblm 3buln nk pregnant . 2 yg doc pesan dekat saya masa saya scan..

awk same mcm sy..8 mgu juga..dia kata xd heartbest..luluh juga hati..tp sis sabar yer...doc bukan Tuhan...ada org dia cpt, ada org lmbt nmpk hearbeat bgntung individu. 🙂

Fikir positif & dia banyak2 sis. Kadang 8 week tu ada orang mmg tak nampak. Kecik lagi. Ada orang dah nampak.

5y ago

Terima kasih.. Mudah2hn xda pa

Sama sis...sye 11minggu x silap sye lambat jugak nampak heart beat..sbb baby kecil macam sye..

8w myb kcik lgi . Pkir positive . In Shaa Allah smoga ada rezki buat awk 😊

Kadang2 8 minggu masih kecik x nampak lagi. Positive ye. All the best

5y ago

Ye ke... Tp doc ckap kandungan saya nmpk leper... 😭

Tunggu week2 seterusnya lagi puan. Mungkin janin tu msh kecil sgt lg