kandungan 8minggu

hai all.. saya ana.. saya baru saja scan..... kandungan saya masuk 8minggu.... bila saya scan kandungan saya kemungkinan tidak menjadi... ini la kali ke - 2 saya macam nie... apa penyebab ny.. Jantung tidak kehilatan... Saya d suruh jumpa doktor lg lepas 2 minggu kmudian.. Luluh rasa hati nie... Adakah rahim saya bermasalh.. Dan lepas nie saya boleh mengandung lagi @ tidak?

20 Balas

Semoga yg baik2 utk sis. Sy salah seorang yg selalu kena reccurent miscrriage, dah 4 kali sebelum ni. Masa 1st gugur sendiri, 2,3 n 4 kandungan x menjadi. Masa 1 - 3 sy mengandung dalam jarak yang dekat dalam tempoh 2 tahun. Selepas kali ke 3 sy jumpa pakar dan buat rawatan dalam setahun jugak. Result ok. Normal. Kemudian selepas 3thn sy mengandung kali ke4, dari awal ada bleeding n masuk minggu ke 11 kandungan x menjadi. Sy nasihatkan sis dapatkan jumpa pakar dulu sebelum cuba mengandung lagi sebab kemungkinan keguguran blh berlaku lagi. Skrg sy mengandung kali ke 5 , dah 14minggu. Sy doakan kita sama2 dpt zuriat yg diamanahkan,inshaAllah.

5y ago

Ye ke... Nnt saya jumpa doctr pkar