Saja meluah

Hai. Saya 5 bulan pregnant. Dan skrg tengah malam saya tengah menangis. Sebabnya suami saya tengah duduk luar main game ignore saya. Sakit betul hati. Bangun tengah hari lepastu tak tolong buat kerja rumah. Kalau mintak tlg alasan penat. Habis, saya pun penat. Saya kerja jugak. Bangun pagi, buat kerja sambil buat kerja rumah. Boleh je. Hati terguris sikit bila dia persoal kenapa dah tak masak macam dulu. Saya benci sikap dia skrg ni. Seolah tak faham saya. Tak sedar ke dia bini tgh mengandung? Tak elok ganggu mental saya macam ni.

23 Balas

terima kasih semua yg reply. post ni dah lama. masa saya mula2 post tu, hari2 cek reply mmg xde. down bertambah down masa tu sbb saya x suka luah dekat kwn, xde yg dah kawen dan saya x selesa luah dekat org yg saya kenal takut diorg jd x suka laki saya. masa tu mmg peak saya slalu gaduh dgn suami. bukan gaduh mulut, tp gaduh silent treatment dua2. saya pendam, tp dia jenis endah x endah. sampai lah one day tu, saya pack bag, saya ckp nak duduk dgn mak. sejak tu dia start nak dgr apa yg saya luahkan. skrg dah 8bulan insyaAllah x lama je lg. alhamdulillah hubungan x seteruk dulu, walau x seindah yg diharap. tapi sokay, saya just harap yg bila baby keluar nnti, dia lebih hargai saya dan akan syg anak ni betul2. thank u semua yg bg kata semangat, u all the best :*